Οζερσάι: «Οι διεθνείς πρωταγωνιστές στηρίζουν τη συνέχιση του στάτους κβο»

Οι διεθνείς πρωταγωνιστές, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εφικτή μια ομόσπονδη λύση στην Κύπρο, συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ομόσπονδη λύση και με αυτό τον τρόπο στην ουσία εξυπηρετούν τη συνέχιση του στάτους κβο, δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΚΛ) Κουντρέτ Όζερσαϊ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ο κ. Όζερσαϊ ανέφερε ότι δυστυχώς, η συνέχιση του παρόντος στάτους κβο δεν ενοχλεί πολύ την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τους διεθνείς πρωταγωνιστές. «Άλλωστε, η συνέχιση του στάτους κβο και της μη λύσης εξυπηρετεί και τα δικά τους συμφέροντα. Γι’ αυτό το λόγο, υποστηρίζοντας όχι το εφικτό, αλλά το ανέφικτο που είναι η λύση ομοσπονδίας, η οποία δεν είναι δυνατόν να καταστεί εφικτή υπό τις παρούσες συνθήκες, διασφαλίζουν και τη συνέχιση της παρούσας κατάστασης».

Σημειώνοντας την ανάγκη όπως όλοι διερωτηθούν τελικά τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν στο Κυπριακό, ο κ. Όζερσαϊ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι επιθυμεί μόνο την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στη βάση ομοσπονδίας, αλλά επί της ουσίας, δεν κάνει κάτι για την ομοσπονδία.

Κατηγόρησε και την διεθνή κοινότητα, επειδή δεν ασκεί πίεση στην ελληνοκυπριακή πλευρά για να αποδεχθεί τη διαχείριση και τον ίσο διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου με τους Τουρκοκύπριους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.