Όζγιγιτ: Δεν έρχονται χρήματα από την Τουρκία


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Afrika (29.04.20) γράφει ότι μιλώντας χθες στην «βουλή», o πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP), Τζεμάλ Όζγιγιτ αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η «κυβέρνηση» του καθεστώτος λόγω του κορωνοϊού και σημείωσε το εξής ειδικά για την βοήθεια που αναμένεται από την Τουρκία:

«Ζητάτε χρήματα από την Τουρκία. Δεν έρχονται. Η Τουρκία έχει προβλήματα. Το βλέπουμε αυτό. Το κράτος δεν παρακαλεί. Κάνει αυτό που χρειάζεται».

Κατηγορώντας την «κυβέρνηση» ότι αγνοεί ή απορρίπτει την βοήθεια που της προσφέρει η αντιπολίτευση για αντιμετώπιση της κατάστασης, ο Όζγιγιτ υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση» δεν λαμβάνει υπόψη και τις απόψεις των «μη κυβερνητικών» οργανώσεων και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να μπορέσουν να ενεργήσουν από κοινού.

Χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στα τεστ που διεξάγονται κατά τις τελευταίες μέρες, ο Όζγιγιτ διερωτήθηκε κατά πόσον είναι αυτή η πραγματική κατάσταση και υποστήριξε ότι πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση όλοι.

Αναφερόμενος στο επίδομα ανεργίας, ο Όζγιγιτ διερωτήθηκε πού βασίστηκε η «κυβέρνηση» για να καθορίσει το ποσό των 1,500 ΤΛ και ζήτησε να επαναξιολογηθεί το θέμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.