Οζντίλ Ναμί: «Σκοπός του Τατάρ είναι η διατήρηση του στάτους κβο και όχι η λύση δύο κρατών»

Έλα στο Google News

Ο βασικός σκοπός του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και της ομάδας του δεν είναι η λύση δύο κρατών στην Κύπρο ή η ομοσπονδία, αλλά η διατήρηση του σημερινού στάτους κβο, δήλωσε ο τέως Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής και «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Οζντίλ Ναμί σε συνέντευξη στην Γενί Ντουζέν που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ,  ο κ. Ναμί είπε ότι «βρίσκονται εκεί εκπροσωπώντας μια τάξη η οποία αποκόμισε όφελος από αυτή την κατάσταση της ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος. Αναφερόμενος στον Τατάρ και την ομάδα του ο Οζντίλ Ναμί πρόσθεσε ότι «αυτή η τάξη δεν είναι δική μας, δεν είναι το φωτεινό πρόσωπο των Τουρκοκυπρίων. Αυτό το σκοτεινό πρόσωπο είναι ένα πρόσωπο που θέλει να μας σύρει σε ένα μέρος που δεν μας αξίζει».

Οι διανοούμενοι της κοινωνίας πρέπει να διεξάγουν έναν «πολύ σοβαρό αγώνα» κατά αυτού του σκοτεινού προσώπου, δήλωσε ο Τ/κ πρώην διαπραγματευτής λέγοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη Γενεύη με την έγνοια να απαντήσει στις ανάγκες του εθνικιστικού και συντηρητικού ρεύματος στην Τουρκία σε σχέση με την εσωτερική πολιτική εκεί.

Πρέπει να αγωνιστούν κατά αυτού του «σκοτεινού προσώπου» που αντιτίθεται στον τρόπο ζωής των Τουρκοκυπρίων, στην δημοκρατική τους αντίληψη και στην πίστη τους στο κράτος δικαίου, σημείωσε ο κ. Ναμί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.