Π.Γεωργίου: Η επιμονή και η αδιαλλαξία του Υπουργού Παιδείας φοβίζει τον μαθητικό κόσμο

Σε μια χρονιά γεμάτη εξελίξεις και δυσάρεστα γεγονότα, το Υπουργείο Παιδείας δεν κατάφερε να επιλύσει κανένα από τα ζητήματα που το ίδιο άνοιξε, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Παναγιώτης Γεωργίου τόνισε ότι το Υπουργείο παιδείας δεν ασχολήθηκε ούτε με το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή και του εκπαιδευτικού, ούτε με το θέμα της παραβατικότητας και της ασφάλειας στα σχολεία. Πρόσθεσε ότι μέσα από την αδιαλλαξία του Υπουργείου και την επιμονή του στα δικά του θέλω δε φρόντισε να κλείσει ούτε και ένα ζήτημα και αυτό πρόσθεσε, φοβίζει τον μαθητικό κόσμο για το πώς θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Πρόσθεσε ότι οι μαθητές αγωνίστηκαν γιατί ανησυχούν για το μέλλον τους.

Για το bullying, ο Παναγιώτης Γεωργίου επισήμανε ότι η βία στα σχολεία είναι ένα φαινόμενο που προειδοποιούσαν από τον περασμένο Νοέμβριο ενώ η ΠΣΕΜ κατέθεσε προτάσεις πρόληψης στο Υπουργείο και στη Βουλή πριν από ένα μήνα. Υπέδειξε ότι η ίδια η πολιτεία πρέπει να προσφέρει απαραίτητες δομές προκειμένου να αποφεύγονται τα φαινόμενα βίας.

Πρόσθεσε ότι οι αποσπασματικές προτάσεις δεν είναι λύσεις του προβλήματος, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουν σαν κοινωνία το φαινόμενο η λύση είναι ένα εκπαιδευτικό υγιές και ανθρωπιστικό σύστημα.