Π. Μυλωνάς: Δεν υπάρχει βούληση για επίλυση προβλημάτων στα σχολεία της ορεινής Λευκωσίας

Απουσία βούλησης με ευθύνη όλου του συστήματος αφήνει άλυτα και αθροίζει τα μικρά επιλύσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της ορεινής Λευκωσίας τα οποία επισκέφθηκε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μυλωνάς.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας επισκέφθηκε το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου, το Δημοτικό Σχολείο Κακοπετριάς, το Δημοτικό Σχολείο Ευρύχου, το Γυμνάσιο Σολέας, το Λύκειο Σολέας και το Τμήμα Γεωπονικής Σχολής.

Όπως είπε ο κ.Μυλωνάς οι Βουλευτές διαπίστωσαν τα σοβαρά προβλήματα με τα μεταφορικά μέσα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και την έλλειψη στεγάστρων που να προφυλάσσει τα παιδιά από τις βροχές και τα χιόνια.

Πρόσθεσε ότι στα Δημοτικά Σχολεία Κακοπετριάς και Ευρύχου υπάρχουν προβλήματα υπερπληθυσμού με εντονότερο το πρόβλημα στην Κακοπετριά.

Διευκρίνισε ότι το πρόβλημα υπερπληθυσμού οφείλεται στο γεγονός ότι στην περιοχή λόγω τη δομής μεταναστών που έχει δημιουργήσει το Υφυπουργείο Πρόνοιας, αυξάνεται η συγκέντρωση πληθυσμού και κατά συνέπεια και τα παιδιά των μεταναστών εντάσσονται στα σχολεία.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως στον ξαφνικό υπερπληθυσμό των σχολείων προστίθεται και το γεγονός ότι τα παιδιά με μεταναστευτικό ιστορικό δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα και φαίνεται ότι οι φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών δεν αποδίδουν τα απαιτούμενα.

‘Άλλο θέμα που προέκυψε από την επίσκεψη είναι η διαπίστωση ότι τα παιδιά από τα ορεινά χωριά είναι αποκομμένα από την πόλη καθώς δυσκολεύονται να μετακινηθούν προς τα αστικά κέντρα ώστε να αποκομίσουν την εμπειρία της πόλης και τα όσα μπορεί να δει και να βιώσει ένα παιδί που έρχεται σε επαφή με την πόλη, πρόσθεσε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν πολλά παιδιά με ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα που χρειάζονται συνεδρίες με κλινικό ψυχολόγο, που δεν υπάρχει στην περιοχή και οι γονείς αναγκάζονται «να τρέχουν» στη Λευκωσία ώστε να μπορέσουν να έχουν την απαιτούμενη φροντίδα υγείας.

Συνοπτικά, είπε ο κ. Μυλωνάς, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι πως υπάρχουν πολλά μικρά-μικρά προβλήματα που αθροίζονται, στα οποία μπορούν να βρεθούν λύσεις φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση», σημείωσε διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρεται μόνο στην Κυβέρνηση αλλά σε όλο το σύστημα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy