Π. Σαββίδης: Ο Πρόεδρος μας είπε προεκλογικά πως συζητά λύση με στοιχεία δύο κρατών

«Ξέρουμε πως ο Πρόεδρος έχει κάνει αυτές τις συζητήσεις στο παρασκήνιο εδώ και αρκετό καιρό, περί μίας λύσης που δεν είναι αυτό που διαπραγματεύονται τα τελευταία 44 χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις αλλά κάτι διαφορετικό το οποίο έχει μέσα στοιχεία και συνομοσπονδιακά και στοιχεία δύο κρατών» ανέφερε σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Παναγιώτης Σαββίδης.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε πως γίνονται αυτές οι συζητήσεις, όταν μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των προεδρικών εκλογών η Συμμαχία Πολιτών πήγε στο Προεδρικό. Όπως εξήγησε δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες και σημείωσε πως «δεν βλέπουμε ότι είναι κακό να συζητάς κάτι για να διερευνήσεις την αξία του και να το ακυρώσεις».


Η δήλωση του Παναγιώτη Σαββίδη γίνεται σε μία περίοδο που εντείνεται η φημολογία ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζητά νέες ιδέες εκτός πλαισίου Γκουτέρες. Η παραδοχή Σαββίδη προκάλεσε την αντίδραση του ΑΚΕΛ με τον Στέφανο Στεφάνου να καταγγέλλει τον πρόεδρο ότι χρησιμοποιεί το κυπριακό για μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Αυτούσια η δήλωση:

Ακόμα μια επιβεβαίωση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης συζητά για  λύση συνομοσπονδίας και δύο κράτη. Αυτή τη φορά σχετική αποκάλυψη έκανε ο κ. Παναγιώτης Σαββίδης, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββίδης αυτά είπε στη Συμμαχία Πολιτών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ της πρώτης και δεύτερης Κυριακής των προεδρικών εκλογών.


Είναι πλέον αναντίλεκτο γεγονός ότι η όλη συζήτηση για δύο κράτη και συνομοσπονδία αν δεν άρχισε, τουλάχιστον τροφοδοτείται και ενισχύεται από αυτά που λέει ο Πρόεδρος σε τρίτους. Κατά δεύτερο λόγο, είναι πλέον φανερό ποιος χρησιμοποιεί το Κυπριακό για μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πιο κάτω παραθέτουμε το κείμενο των δηλώσεων του κ. Σαββίδη στη σημερινή μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ.

«…ο Πρόεδρος έχει κάνει συζητήσεις στο παρασκήνιο εδώ και αρκετό καιρό περί μιας λύσης που δεν είναι αυτό που διαπραγματεύονται τα τελευταία σαράντα τέσσερα χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις, αλλά κάτι διαφορετικό το οποίο έχει μέσα στοιχεία και συνομοσπονδιακά και στοιχεία δύο κρατών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.