Δεν πάει άλλο… Αναγκαιότητα η προοδευτική αλλαγή

Α. Μαυρογιάννης: Είναι κοινωνική απαίτηση η αλλαγή διακυβέρνησης 

 

Εντυπωσιακά μαζική ήταν η χθεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Πάφο. Οι συγκεντρωθέντες, μεταξύ των οποίων προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους και ανένταχτοι πολίτες έστειλαν το μήνυμα της νίκης με την εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην προεδρία της Δημοκρατίας. Στην ομιλία του ο κ. Μαυρογιάννης χαρακτήρισε αναγκαιότητα για τον τόπο την προοδευτική αλλαγή, σημειώνοντας πως οι επιλογές που είναι μπροστά στους πολίτες είναι δύο. Είτε θα συνεχιστεί για 3η πενταετία διακυβέρνηση του τόπου από τον ΔΗΣΥ με τις παραλλαγές και τους συνοδοιπόρους του είτε ο τόπος θα γυρίσει σελίδα με την προοδευτική αλλαγή.

Τα τελευταία χρόνια είπε ο κ. Μαυρογιάννης, το Κυπριακό βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα με τη διχοτόμηση να πλησιάζει όλο και πιο κοντά. Η δεκαετής διακυβέρνηση του τόπου από τον ΔΗΣΥ οδήγησε σε πρωτοφανή σκάνδαλα διαφθοράς και χρησιμοποίηση του κράτους για να εξυπηρετηθούν προσωπικά οικογενειακά και κομματικά συμφέροντα. Η Κύπρος είπε, διασύρεται διεθνώς.

Εικονική πραγματικότητα και υποτίμηση της νοημοσύνης μας!

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, οι πολίτες υποφέρουν και δίνουν μάχη κάθε μήνα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών οι κυβερνώντες όταν επιχειρούν να τους πείσουν ότι ζουν στον παράδεισο, τόνισε ο κ. Μαυρογιάννης, κάνοντας λόγο για εικονική πραγματικότητα που πλασάρει ο επίσημος υποψήφιος του ΔΗΣΥ.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Μαυρογιάννης για τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τις θέσεις ότι η διαφθορά είναι σύμπτωμα συστημικό, σημειώνοντας πως αυτές οι εξηγήσεις αποτελούν εμπαιγμό για τους πολίτες. Είναι κοινωνική απαίτηση η αλλαγή διακυβέρνησης, κατέληξε ο κ. Μαυρογιάννης, καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την τελική νίκη για να γυρίσει σελίδα η Κύπρος. Οι επίδοξοι συνεχιστές τής διακυβέρνησης Αναστασιάδη, πρόσθεσε, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

 

Νίκος Παπαευσταθίου: Ο πλέον κατάλληλος να ηγηθεί της χώρας ο Α. Μαυρογιάννης
Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του εκλογικού επιτελείου ο Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο να ηγηθεί της χώρας και να την βγάλει από τα αδιέξοδα που συσσώρευσε η δεκαετής διακυβέρνηση από τον ΔΗΣΥ. Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης υπογράμμισε την αναγκαιότητα αλλαγής στον τόπο για να διατηρηθεί η ελπίδα επανένωσης του τόπου, για να τερματιστεί η σήψη και η διαφθορά, για να ανασυγκροτηθεί το κράτος και η οικονομία προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων. Μόνον με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη η Κύπρος μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες σε όλους τους τομείς.

Κώστας Νάνος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.