Γιατί δεν πάει άλλο…

Του
Κυριάκου Παρπούνα*

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές του Μάη και με την ψυχή στραμμένη στις εκλογές του 2023. Αυτό είναι που νιώθουμε στην τελική ευθεία των εκλογών του Μάη. Καταθέτουμε μια καθαρή πρόταση με ένα αντικειμενικά ποιοτικό ψηφοδέλτιο με έμπειρο δυναμικό και εξειδικευμένους επιστήμονες που ζητούν την εμπιστοσύνη του λαού για να γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα κτιστεί το καλύτερο αύριο. Για την επόμενη μέρα, πάνω στην οποία επενδύουμε ο καθένας ό,τι κεφάλαιο διαθέτει για το καλό όλων. Πάνω στην οποία επενδύουμε την ψυχή μας, όχι γιατί αυτοσκοπός είναι η εξουσία, ούτε η εμμονή για να φύγουν «αυτοί» και να έρθουμε «εμείς». Αλλά στη λογική πως χρωστούμε στα παιδιά μας να βάλουμε πλάτες για μια νέα αρχή. Γιατί νιώθουμε ό,τι νιώθει ο κάθε προβληματιζόμενος συμπολίτης μας, πως δεν πάει άλλο… Πως αυτό που ζούμε είναι πιο κάτω από ό,τι ποτέ φανταστήκαμε ότι μπορούσαν να μας πάρουν η ελίτ και τα τζάκια του τόπου. Αυτοί που λυμαίνονται για χρόνια τον τόπο και αλλάζοντας μορφές, είτε ως τραπεζίτες, είτε ως χρηματιστές, είτε ως έμποροι γης, είτε ως έμποροι υπηκοοτήτων, είτε ως μεσάζοντες διακίνησης μαύρου χρήματος, είτε εσχάτως και ως έμποροι της μισής μας πατρίδας, αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο, να σπαράξουν όλους τους άλλους, να εξυπηρετήσουν τους κομπιναδόρους της υφηλίου για να πλουτίσουν εύκολα και γρήγορα.

Ό,τι και να σηκώσουν όμως οι πλάτες μας δεν είναι ποτέ δυνατόν να σηκώσουν τον ορατό κίνδυνο της τουρκοποίησης της πατρίδας. Με έναν επικεφαλής του κράτους να περιφέρεται και να πλασάρει ιδέες που παραπέμπουν σε δύο κράτη, που εν τη ρύμη του λόγου (αν ήταν έτσι) αναφέρεται σε ΑΟΖ τους και ΑΟΖ μας, είναι πλέον καθαρό πως στο εμπόριο του «συστήματος» μπαίνει πλέον και η πατρίδα μας. Γιατί όσοι δεν αντιλαμβάνονται πως η παράδοση της μισής μας πατρίδας στην Τουρκία καθίσταται και υποθήκη της υπόλοιπης στις ορέξεις της, τότε δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα.

Με αυτά στο μυαλό ο/η ψηφοφόρος του Μάη καλείται να αποφασίσει εάν θα επιβραβεύσει τους εμπόρους της αξιοπρέπειας και της πατρίδας του/της ή εάν θα δώσει το σύνθημα της αλλαγής πλεύσης, επενδύοντας στη μόνη συνεπή δύναμη που μπορεί να ενώσει το λαό και τον τόπο και να χαράξει μια νέα καθαρή πορεία στηρίζοντας τους συνδυασμούς του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για την ένωση του τόπου και του λαού… ας μην τη χάσουμε και πάλι.

* Υποψήφιος βουλευτής ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις Λευκωσίας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.