Πάει δικαστήριο με επτά κατηγορούμενους η απάτη στη Βασιλική Γη

Τις επόμενες μέρες η καταχώριση της υπόθεσης κατάχρησης μισού εκατομμυρίου ευρώ

Επτά συνολικά πρόσωπα θα αντιμετωπίσουν τελικά τη δικαιοσύνη για την απάτη στην αγροτική εταιρεία Βασιλική Γη της ορεινής Λάρνακας.

Όπως πληροφορούμαστε, η πολύκροτη υπόθεση θα καταχωριστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού το ΤΑΕ Λάρνακας έλαβε το πράσινο φως από τη Νομική Υπηρεσία για να προχωρήσει σε καταχώριση. Εκείνο που ξεχωρίζει όμως είναι ότι η αστυνομική έρευνα εντόπισε άλλα πέντε πρόσωπα που θα είναι στο κατηγορητήριο πέραν των δύο πρώτων συλληφθέντων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 11 Ιουλίου 2022 με τη σύλληψη του 31χρονου διευθυντή της εταιρείας «Βασιλική Γη Δημόσια Λτδ», ο οποίος, όπως έχουμε αποκαλύψει, είναι και μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Οδούς, όπου εδρεύει η εταιρεία.

Το αρχικό ποσό της υπεξαίρεσης είναι 498.102 ευρώ, το οποίο προκύπτει από φερόμενη οικειοποίηση περισσότερων από 80 επιταγών της εταιρείας. Ακολούθησε η σύλληψη δεύτερου προσώπου, 34 ετών, από τη Λάρνακα, ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη στη διακίνηση των χρημάτων εξασφαλίζοντας ποσά από τον 31χρονο για να τα επενδύσει. Στη συνέχεια, όταν η αστυνομική έρευνα μπήκε στα βαθιά, στο κάδρο μπήκαν τα υπόλοιπα πέντε πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με τον 34χρονο και φέρονται να χρησιμοποίησαν μέρος των κλεμμένων, μεταξύ άλλων και για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.