Πάει για ακύρωση ο Κατακλυσμός!Η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου, ο Κατακλυσμός, φαίνεται ότι δεν πρόκειται να γλιτώσει από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού. Όπως πληροφορούμαστε, ο Δήμος Λάρνακας προσανατολίζεται ήδη στην ακύρωση του φετινού πανηγυριού παρά το γεγονός ότι αυτό τοποθετείται χρονικά σε δύο μήνες.

Το θέμα ήταν αντικείμενο προβληματισμού στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, στην οποία κατατέθηκε η εισήγηση από τη δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ για ακύρωση όλων των μεγάλων θεσμοθετημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες μέχρι τον Σεπτέμβρη, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι η γιορτή του Κατακλυσμού. Σε αυτές τις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνεται και το Φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι φέτος στις 8 Ιουνίου και υπό κανονικές συνθήκες, ο Κατακλυσμός στις Φοινικούδες διαρκεί έξι μέρες, τρεις μέρες πριν και τρεις μέρες μετά τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου, με βάση την πορεία της επιδημίας, θεωρείται πολύ πιθανό να έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο στο δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας υπάρχει μεγάλος προβληματισμός κατά πόσο είναι σοφό τόσο σύντομα να διοργανωθεί μια γιορτή και μια κοινωνική συνεύρεση στην οποία παραδοσιακά συρρέουν περίπου 300 χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου, φαίνεται να γίνεται κατανοητό ότι μάλλον θα πρέπει να ακυρωθεί το φετινό πανηγύρι όπως και το Φεστιβάλ που ακολουθεί χρονικά αλλά και όλες οι εκδηλώσεις στις οποίες υπάρχει παραδοσιακά μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων.

Ήδη, το δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας έχει αποφασίσει ότι στο πλαίσιο των περικοπών δαπανών που θα είναι αναπόφευκτες λόγω της μεγάλης απώλειας εσόδων συμπεριλαμβάνεται κονδύλι πολιτιστικών εκδηλώσεων που ανέρχεται στις 400 χιλιάδες ευρώ.

Τάσος Περδίος