Πάει για τρίτη θητεία ο Αναστασιάδης με σλόγκαν «Κύπρος – το αύριο»!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέπτεται το Αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης», όπου παρακάθεται σε σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών, τον Υφυπουργό Τουρισμού και τους εμπλεκόμενους φορείς για τον τουρισμό, Λαρνακά 18 Μαΐου 2021.

Του

Νεόφυτου Νεοφύτου


 

Η εμπλοκή του Προέδρου και των υπουργών υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ γίνεται ανοιχτά και προκλητικά. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει παρακάμψει ακόμη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, βγαίνοντας μπροστά με δικό του προεκλογικό σύνθημα, «Κύπρος – το αύριο». Μιλάμε πλέον για εμπλοκή ολόκληρης της κρατικής μηχανής υπέρ του ΔΗΣΥ. Χρησιμοποιούν τον κρατικό μηχανισμό για εξυπηρέτηση μικροκομματικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε να ηγηθεί της προεκλογικής του ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του να επαναδιεκδικήσει και τρίτη προεδρική θητεία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε μια προεκλογική δημόσια φιέστα στην παρουσία υπουργών και κρατικών αξιωματούχων, παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Στην ουσία, αποπειράθηκε να κάνει προεκλογική, διαφημίζοντας τα ευρωπαϊκά χρήματα που θα πάρει η Κύπρος για τη χρονική περίοδο 2021 – 2026. Είναι κονδύλια από ευρωπαϊκό ταμείο, όπου και η Κύπρος ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. είναι συνεισφορέας.

Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα δεν είναι τα νούμερα και οι αριθμοί, αλλά πώς στην πράξη υλοποιούνται οι σχεδιασμοί. Πώς στην πράξη θα μπορέσουμε να απορροφήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Πώς εφαρμόζονται πολιτικές για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, για την εκπαίδευση και την καινοτομία, για την υγεία, για μεταρρυθμίσεις, κ.λπ.

Μπορεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να ανταποκριθεί; Στα οκτώ χρόνια εξουσίας έδειξε ότι δεν μπορεί. Δεν έχει το όραμα. Ακολούθησε πολιτικές της αρπαχτής -έστησε τη βιομηχανία για τα χρυσά διαβατήρια- του γρήγορου και εύκολου κέρδους.


Συνεπώς, οι πολιτικές του χθες δεν αποτελούν απάντηση για το μέλλον της «Κύπρου του αύριο».

Ο συντηρητισμός, η αυταρχικότητα και ο ετσιθελισμός των κυβερνώντων δεν βοηθούν στο να εγκριθούν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες να έχουν προοδευτική κατεύθυνση. Το νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να χαρακτηρίζεται με καινοτόμες, σύγχρονες και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Δικαιότερη κατανομή και ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος. Με προτάσεις που να εξυπηρετούν το σύνολο του λαού και όχι τους λίγους, οι οποίοι ήδη αναμένουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια ως αετονύχηδες!

Υπάρχει λοιπόν η ανάγκη για ισχυρό ΑΚΕΛ στη Βουλή. Ισχυρό ΑΚΕΛ για να μπορεί να έχει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των προτάσεων, να ασκεί αποτελεσματική αντιπολίτευση και να ελέγχει την αυθαιρεσία της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.