Ύστερα από πολύωρη διαδικασία, η Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου τάχθηκε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία κατά της ανέγερσης ναού εντός του δημόσιου κήπου.

Πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκε έξω από το Δημοτικό μέγαρο με πλακάτ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ανέγερση του ναού εντός του δημόσιου κήπου αλλά και για τον λόγο επανεξέτασης του θέματος.

Σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι δεν είναι αντίθετοι με την ανέγερση καθεδρικού ναού σε άλλο χώρο της πόλης και ότι ο δημόσιος κήπος πρέπει να παραμείνει πνεύμονας πρασίνου, να βελτιωθεί και να αποτελέσει κέντρο αναφοράς στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Πάφου τάχθηκε υπέρ της ανέγερσης του καθεδρικού ναού υπό προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάφου είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα που θα πρέπει να λάβει υπόψη ή να αγνοήσει το Συμβούλιο παρεκκλίσεων ώστε η Ιερά Μητρόπολις να κτίσει καθεδρικό ναό δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και εντός του δημόσιου κήπου.

Στην ψηφοφορία δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν κατά της ανέγερσης ναού, επτά υπέρ, ενώ μία ψήφο έλαβε η πρόταση να διενεργηθεί δημοψήφισμα. Την πρόταση της Μητρόπολης καταψήφισαν μέλη της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, οι δημοτικές ομάδες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΑΚΕΛ και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.

“Το ΕΤΕΚ είναι μια απογοήτευση”

Το ΕΤΕΚ κατάντησε συνδικαλιστικό όργανο και σε αυτό υπάρχουν μιζαδόροι, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Εμπορικού Επιμελητηρίου για την ανέγερση καθεδρικού ναού εντός του δημόσιου κήπου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΕΤΕΚ ποτέ δεν διέγραψε τους πολιτικούς μηχανικούς που είχαν κατηγορηθεί ότι εμπλέκονταν στις μίζες για την υπόθεση του ΣΑΠΑ, πέραν των κυρίων Μαλεκίδη και Βέργα που τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης.

Το ΕΤΕΚ και ειδικά η ηγεσία, του είπε ο κύριος Φαίδωνος είναι μια απογοήτευση και αντί να δίνουν συμβουλές ασχολούνται με το ύψος των αμοιβών τους.

Μας έχεις Like στο Facebook ;