Πάφος: Δύο δημοτικοί σύμβουλοι κατέβασαν αυθαίρετα τουρκική σημαία από αθλητική εκδήλωση

Τουρκική σημαία που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Κένεντυ για σκοπούς διοργάνωσης Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα στην Πάφο κατέβασαν δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου,  η σημαία τοποθετήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus.

Όπως εξηγεί ο Δήμος Πάφου, οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν.

Ο Δήμος στην ανακοίνωση του αναφέρει πως όντως  τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας, λειτουργός του Δήμου μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει.

Η απάντηση ήταν, προστίθεται στην ανακοίνωση, να μείνει η σημαία της Τουρκίας με το σκεπτικό ότι όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία. Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου, προστίθεται στην ανακοίνωση, πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία.

Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy