Πάφος: Η ανυπαρξία κολυμβητηρίου 50 μέτρων δυσκολεύει τις προπονήσεις των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου


Στο μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της μη διάθεσης κολυμβητηρίου 50 μέτρων, αναφέρεται ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πάφου Στέφανος Μανώλη, προσθέτοντας πως η Πάφος είναι η μόνη Επαρχία, που δεν διαθέτει κολυμβητήριο 50 μέτρων για να προπονούνται οι αθλητές τους, είτε είναι κολυμβητές , είτε υδατοσφαιριστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Μανώλη ανέφερε πως ούτε εγκαταστάσεις δικές τους διαθέτουν, λόγω οικονομικής στενότητας, χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολο το γεγονός ότι δεν διαθέτουν, “ούτε οίκημα, ούτε πισίνα”.

Σήμερα οι κολυμβητές, ανέφερε, προπονούνται στην Πάφο σε πισίνα 25 μέτρων, ενώ όταν ανοίγει το κολυμβητήριο της Γεροσκήπου ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου καταβάλλει το ποσό των 30 ευρώ μηνιαίως για την προπόνηση του κάθε αθλητή, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες τους. Όσον για την πισίνα των 25 μέτρων αυτή ανήκει στον Δήμου Πάφου.

Είπε, επίσης, πως λόγω της πανδημίας ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα, αφού, όπως εξήγησε, κάποια παιδιά, αλλά και οι γονείς τους σκέφτονται να μεταβούν στο κολυμβητήριο για άθληση.
Παρατηρήθηκε, σημείωσε, μικρή μείωση της προσέλευσης των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Πάφου, αναφέροντας ενδεικτικά, που υπάρχει ένα κενό ιδιαίτερα των αθλητών των μικρότερων ηλικιών.

Αναφορικά με τους στόχους του  Ναυτικού Ομίλου Πάφου, ο κ. Μανώλη σημείωσε πως αυτοί είναι η υγιής ανάπτυξη και να μένουν οι νέοι μακριά από τις εξαρτησιογόνες ουσίες, ώστε να βοηθούν την κοινωνία.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μανώλη απάντησε πως το καλοκαίρι στον Ναυτικό Όμιλο Πάφου αθλούνται περίπου 400 – 500 αθλητές, ωστόσο, συμπλήρωσε ολόχρονα έχουν 200 αθλητές, που αθλούνται με τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου.

Επεσήμανε ακόμη πως ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός είναι δύο διαφορετικά πράγματα, σημειώνοντας πως με τον αθλητισμό μπορούν να ασχοληθούν όλα τα παιδιά, αφού τους βοηθάει, όπως είπε, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι μαθητές, αλλά και να μείνουν μακριά από κάποιες εξαρτησιογόνες ουσίες.  Όπως γίνεται κατανοητό, συνέχισε, ο αθλητισμός έχει σαν σκοπό τη βελτίωσή μας, το να γινόμαστε δηλαδή όλο και καλύτεροι. Ο πρωταθλητισμός, απ’ την άλλη μεριά, έχει σαν ξεκάθαρο σκοπό τη νίκη, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μανώλη, αναφέρθηκε στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στον χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πάφου για την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος, σημειώνοντας πως στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου, παρέδωσε επιταγή προς ενίσχυση του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου.

Είπε ακόμη πως ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και όποια βοήθεια, όπως είπε, είναι ευπρόσδεκτη τους αναζωογονεί και τους βοηθά να πάνε παραπέρα. Εξέφρασε τέλος τις ευχαριστίες του στο Πετρίδειο Ίδρυμα, που κάθε χρόνο είναι σταθερός αρωγός του Ναυτικού Ομίλου Πάφου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.