Πάφος: Kαταγγελίες για πάρτι σε παραλία χελώνων

Καταγγελίες για υπαίθρια πάρτι στην παραλία του ξενοδοχείου Άνασσα με πυρσούς και για άλλες παρεμβάσεις στο περιβάλλον εις βάρος της ωοτοκίας των χελώνων διατυπώνει η Οικολογική Παρέμβαση – Φίλοι του Ακάμα Οργάνωση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Σε ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η παραλία αυτή έχει μέρα και νύκτα ξύλινα κρεβατάκια και βαριές ομπρέλες του ξενοδοχείου και ότι παραπλεύρως λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα, και θαλάσσια αθλήματα.

“Αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί πλήρως άλλοι λουόμενοι από την απόλαυση της παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο. Αλλά το κυριότερο καταστροφικό αποτέλεσμα είναι η δραστική μείωση του αριθμού της ωοτοκίας των 2 ειδών χελωνών στην περιοχή (που αποτελούν είδη προτεραιότητας), λόγω της όχλησης της φωτορύπανσης και ηχορύπανσης”, υποστηρίζει η οργάνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη παραλία είναι προστατευόμενη με πολλαπλά καθεστώτα προστασίας καθώς αποτελεί ζώνη  προστασίας της παραλίας, είναι περιοχή του δικτυού Natura 2000, αποτελεί μέρος του Εθνικού Δασικού Πάρκου και είναι οικολογικά άκρως ευαίσθητη λόγω της ωοτοκίας των χελωνών αλλά και της παρουσίας των φώκιων στη θαλάσσια περιοχή και σε  παρακείμενη σπηλιά.

“Το ανησυχητικό είναι ότι δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια  πρόληψης ή έστω ανάσχεσης αυτής της κατάστασης εκ μέρους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών οι οποίες φαίνεται να αδυνατούν- ίσως λόγω πολιτικών ή άλλων παρεμβάσεων-, με αποτέλεσμα τα πράγματα να φθάνουν σε ασυδοσία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.