Πάφος: Ομολόγησε διάρρηξη και κλοπή και… «έδωσε» άλλον κρατούμενο – Υπό κράτηση 29χρονος

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 29χρονου για διάρρηξη κατοικίας , κλοπής από κατοικία και οχήματος καθώς και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος .

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου 29χρονος που τελεί υπό κράτηση για άλλες υποθέσεις, ανακρινόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη δύο αδικημάτων μαζί με άλλον 29χρονο που κατονόμασε και βρίσκεται ήδη υπό κράτηση.


Συγκεκριμένα στις 4.4.22 στις 10:00 το πρωί καταγγέλθηκε από Ελληνοκύπριο ότι κλάπηκε το όχημα του με αριθμούς εγγραφής ΗPN 538  αξίας 1000 ευρώ το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χωράφι απέναντι από την κατοικία του στην Πάφο.

Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε από ηλικιωμένη Ελληνοκύπρια η οποία διαμένει σε χωριό στην Επαρχία Πάφου ότι διαρρήχτηκε  η κατοικία της και κλάπηκαν απ’ αυτή χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια, κεντητά τραπεζομάντηλα , συλλογή από παλιά νομίσματα και κέρματα συνολικής αξίας 9.000 ευρώ περίπου.

Ανακρινόμενος ο 29χρονος παραδέχτηκε την διάπραξη και αυτών των αδικημάτων και ανέφερε ότι αυτά τα αδικήματα τα διέπραξε με άλλον 29χρονο επίσης Ελληνοκύπριο ο οποίος βρίσκεται και αυτός υπό κράτηση για άλλες υποθέσεις.


Επιπρόσθετα ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως από περαιτέρω εξετάσεις το όχημα που είχε κλαπεί εντοπίστηκε την ημέρα της κλοπής του, δηλαδή την 4η Απριλίου,  στις 17:00 το απόγευμα στον παλιό δρόμο Τσάδας – Πάφου.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου προέβησαν σε επιτόπιες εξετάσεις στον τόπο που ανεβρέθηκε το όχημα και διαπίστωσαν ότι απ’ αυτό έλειπαν οι πινακίδες εγγραφής του οχήματος. Επίσης από το όχημα παρελήφθησαν διάφορα τεκμήρια και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι είναι το κλοπιμαίο όχημα το οποίο καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη του.


Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου οι εξετάσεις της Αστυνομίας κατέδειξαν ότι είναι το ίδιο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την διάρρηξη της κατοικίας της ηλικιωμένης.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.