Πάφος: Σοβαρό πρόβλημα και καθυστερήσεις με τις ημερομηνίες εξετάσεων για απόκτηση άδειας οδηγού

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις ημερομηνίες εξέτασης για απόκτηση άδειας οδηγού, σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Σχολών Οδηγών (ΠΑΣΕΣΟ) Σάββα Ευθυμίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ευθυμίου αναφέρεται σε πεπαλαιωμένο σύστημα κρατήσεων ημερομηνίας εξέτασης άδειας οδήγησης του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και εκφράζει δυσαρέσκεια.

«Για ακόμη μια φορά, όταν την περασμένη Παρασκευή προστέθηκαν λίγες ημερομηνίες εξέτασης, το σύστημα έπεφτε, με ρυθμό ανανέωσης περίπου για μια εξέταση ανά 15 λεπτά», είπε.

Σημείωσε επίσης, πως ο κώδικας του ημερολογίου κρατήσεων έχει γραφτεί προς 20ετίας. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έφυγαν από το Τμήμα 2 εξεταστές και ακόμη δεν έχουν αναπληρωθεί με αποτέλεσμα οι ημερομηνίες εξέτασης να μεταφέρονται μέχρι τον Μάρτιο του 2023, αφού 16 εξετάσεις τουλάχιστον την ημέρα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Διερωτήθηκε επίσης πώς γίνεται στην Λευκωσία των 330.000 κατοίκων να βρίσκεις ημερομηνίες εξέτασης στους δύο μήνες και στην Πάφο με 88.000 κατοίκους να χρειάζονται έξι μήνες.

Κάλεσε τον Υπουργό Μεταφορών να γίνουν προσλήψεις εξεταστών «ή να προχωρήσει ιδιωτικά όπως έχει κάνει και με τις επιθεωρήσεις των σαλούν και των φορτηγών ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία για όλους».

Ο κ. Ευθυμίου σημείωσε πως ο επαρχιακός υπεύθυνος κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να επιλύσει τα προβλήματα, αλλά με την έλλειψη υπαλλήλων «είναι δεμένα τα χέρια του και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα». Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει, «έχουν προσληφθεί έξι υπάλληλοι, οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε άλλες επαρχίες, Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα και δεν προσελήφθηκε ένας υπάλληλος από την Πάφο για να εξυπηρετηθεί η Πάφος».

Τέλος, είπε ότι θα ζητήσουν εντός των ημερών συνάντηση με τον ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Πάφο τα οποία είναι χρόνια και δεν επιλύονται. Από τη συνάντηση θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία και στη λήψη δυναμικών μέτρων ή όχι, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy