Στη μάχη των προκριματικών του Wimbledon με πρώτη αντίπαλο την Ιταλίδα Τζούλια Γκάττο-Μοντικόνε ρίχνεται η Ραλούκα Σερμπάν.

Το φετινό Wimbledon θα είναι εξάλλου το τελευταίο για τον Κύπριο πρωταθλητή Μάρκο Παγδατή, ο οποίος τερματίζει την επαγγελματική σταδιοδρομία του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, η Kύπρια πρωταθλήτρια ύστερα από τη συμμετοχή της τον περασμένο Ιανουάριο στην αντίστοιχη δοκιμασία του Αυστραλιανού Όπεν, θα προσπαθήσει στο Λονδίνο να βρεθεί για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam πρωταθλήματος ξεπερνώντας τη διαδικασία των τριών προκριματικών γύρων.

«Έχει ιδιαιτερότητες το γρασίδι. Είναι η πιο δύσκολη επιφάνεια και αυτήν στην οποία όλοι οι αθλητές έχουν στα πόδια τους, τους λιγότερους αγώνες. Η Ραλούκα ταλαιπωρήθηκε από ένα διάστρεμμα α΄ βαθμού όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Από την Κυριακή κάνουμε προπονήσεις στο Λονδίνο σε αυτή την επιφάνεια και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο» δήλωσε ο προπονητής της Γιάννος Χατζηγεωργίου που θα είναι ξανά μαζί της σε ένα Grand Slam.

Η Ραλούκα στα 22 της χρόνια, βρίσκει απέναντι της, την κατά 10 χρόνια μεγαλύτερη Ιταλίδα από το Τορίνο Τζούλια Γκάττο Μοντικόνε, Νο 155 στην κατάταξη. «Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το Ranking σε μια τέτοια κλήρωση και τέτοια επιφάνεια. Η Ραλούκα είναι στο 233, θα μπορούσε πολύ εύκολα αν δεν είχε κάποιες ατυχίες σε 1-2 αγώνες φέτος να είναι κοντά στο 200. Βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο, και θέλουμε βήμα-βήμα να βρεθούμε στο ψηλό στόχο του top-50 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Είναι μια αθλήτρια που πλέον ανήκει στο επαγγελματικό τένις, δουλεύει πολύ και έχει αυτές τις δυνατότητες» είναι η τοποθέτηση του προπονητή της.

Η πρώτη συμμετοχή της Ραλούκας στο Λονδίνο, συμπίπτει με την ανακοίνωση του Μάρκου Παγδατή ότι τερματίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία μετά τους αγώνες του Wimbledon.

Για αυτή την τελευταία του παρουσία, ο Γιάννος Χατζηγεωργίου που διετέλεσε στο παρελθόν προπονητής του Μάρκου σημείωσε : «Οι Άγγλοι φέρθηκαν στον Μάρκο πολύ καλύτερα απ’ ότι οι Αυστραλοί τον περασμένο Γενάρη. Την wild card την κέρδισε με τα όσα έχει προσφέρει στο άθλημα και στο πρωτάθλημα αυτό, με την παρουσία του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων εδώ και 15 συνεχή χρόνια. Αν ο Μάρκος είναι σε καλή κατάσταση, είναι ένας αντισφαιριστής που μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή πολλές ζημιές σε αρκετούς που θα τον υποτιμήσουν, ιδιαίτερα στο γρασίδι όπου έχει κάνει μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του. Του εύχομαι τα καλύτερα».