Παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο Φρανκφούρτης Κύπριοι Βουλευτές

Eγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης  βρίσκονται έξι βουλευτες οι οποιοί ταξίδευαν στο Μπέρμιγκχαμ για την ετήσια σύνοδο της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη.
Η ομάδα, η οποία αποτελείται από την Ειρήνη Χαραλαμπίδου, τον Κυριάκο Χατζηγιάννη, τον Χρίστο Σενέκη και δύο λειτουργούς της Βουλής, αναχώρησε από το Αεροδρόμιο της Λάρνακας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης λόγω ακυρώσεων πτήσεων.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι είναι εκατοντάδες οι ταξιδιώτες που είναι εγκλωβισμένοι λόγω των ακυρώσεων πτήσεων και μίλησε για τριτοκοσμικές συνθήκες καθώς δεν έχουν ενημέρωση και δεν έχουν ούτε τις αποσκευές τους.

«Βρισκόμαστε ώρες στο αεροδρόμιο και μας περνούν συνεχώς από ελέγχους. Είναι απαθείς και ψυχροί. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα»

Με αφορμή το περιστατικό η Ειρήνη Χαραλαμπίδου καταγγέλλει την ύπαρξη απάτης σε σχέση με την ασφάλεια ταξιδίου. Κάλεσε την έφορο ασφαλιστικών εταιρειών να αναλάβει την ευθύνη της, όπως είπε, και να διερευνήσει το θέμα των εταιριών – απάτη στις οποίες οι ταξιδιώτες πληρώνουν ασφάλεια για το ταξίδι τους και η οποία δεν καλύπτει τα έξοδα που προκύπτουν από τέτοιες καθυστερήσεις πτήσεων. Δεν δίδεται η δυνατότητα στον ταξιδιώτη, πρόσθεσε, να κινηθεί νομικά αφού τα έξοδα διαμονής σε μία ξένη πόλη είναι υπέρογκα μπροστά στο ποσό που προτείνεται συνήθως ως αποζημίωση από τις εταιρείες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.