Παγκόσμια διάκριση για τις Υπεραγορές Αλφαμέγα στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίαςΔιεθνή αναγνώριση, ανάμεσα σε κολοσσούς όπως η Samsung, η Deloitte Global, η Accenture, η Bank of America και η Dell, κέρδισαν οι Υπεραγορές Αλφαμέγα στο πλαίσιο των φετινών βραβείων CIO 100, τα οποία αναδεικνύουν τις 100 πιο καινοτόμες τεχνολογικά εταιρείες διεθνώς.

Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα είναι η μοναδική κυπριακή εταιρεία η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα με τους νικητές για φέτος. Η συμμετοχή της εταιρείας βασίστηκε στο Έργο Ψηφιακής Αναβάθμισης που εφάρμοσε τόσο στις εσωτερικές διαδικασίες της, όσο και στην επαφή με τους καταναλωτές. Ειδικότερα, η εταιρεία διακρίθηκε για την ψηφιοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών της, την ψηφιοποίηση των δύο προγραμμάτων πιστότητας μέσω του Alphamega Loyalty App και του Stick And Win App, την εγκατάσταση Self Checkouts, Electronic Shelf Labels και Digital Screens στα καταστήματά της, καθώς και για τη δημιουργία ενός καινούριου Business Intelligence Tool που καθοδηγεί πλέον όλες τις στρατηγικές αποφάσεις της.

Αναλύοντας τη σημασία της διάκρισης αυτής στον τομέα της τεχνολογικής αναβάθμισης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Γιώργος Θεοδότου, ανέδειξε ότι η καινοτομία στην τεχνολογία έχει γίνει έννοια συνώνυμη με τις Υπεραγορές Αλφαμέγα. «Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις που υιοθέτησε η εταιρεία, όπως τα Self Checkouts και τα Mobile Apps, αγκαλιάστηκαν από την πρώτη στιγμή από τους Κύπριους καταναλωτές και αναγνωρίστηκαν από τους ειδικούς του κλάδου, αφού η εταιρεία βραβεύτηκε για την ψηφιακή αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας στα καταστήματά της από εγχώριους φορείς. Η νέα διάκριση της εταιρείας, σε διεθνές πια επίπεδο, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα, επιδιώκοντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για την ανάπτυξη της εταιρείας, όσο και για τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών», υπογράμμισε.

Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, μετά και το τελευταίο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, αντιπροσωπεία της διοίκησης των Υπεραγορών Αλφαμέγα θα παρευρεθεί τον ερχόμενο Αύγουστο στην τελετή απονομής των βραβείων, «CIO 100 Symposium and Awards», η οποία θα διεξαχθεί στο Terranea Resort στο Λος Άντζελες. Η διοργάνωση θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός διεθνώς, καθώς συγκεντρώνει περισσότερους από 300 Διευθυντές Συστημάτων Πληροφορικής (Chief Information Officers – CIO) κάθε χρόνο, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες δικτύωσης, νέες συνεργασίες, αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις για αυτή την ταχέως εξελισσόμενη βιομηχανία, ενώ, περισσότεροι από 40 ομιλητές από εταιρείες όπως η Google, η Adobe και η Deloitte μοιράζονται με τους παρευρισκόμενους τις σκέψεις τους σε θέματα όπως η στρατηγική IT και η ηγεσία.