Η φιλοζωία, είναι μια καθημερινή στάση ζωής και πολιτισμού, που καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο. Με αφορμή αυτή τη μέρα, σκέψου πόσο σημαντικό είναι να πάρεις υπό τη φροντίδα σου, ένα αδέσποτο ζώο.

Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, με πρωτοβουλία των Ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010. Οι λόγοι είναι: Η υπενθύμιση ότι εκατομμύρια αδέσποτα ζώα ζουν σε άθλιες συνθήκες, και οι δράσεις που μπορούν να συμβούν για τη φροντίδα τους.

Αδέσποτα σκυλιά και γατιά κυκλοφορούν παντού, στους δρόμους, σε πλατείες και στα πεζοδρόμια. Αναζητούν καταφύγιο και προστασία από το κρύο και τη βροχή, ψάχνουν για τροφή μέσα σε κάδους απορριμμάτων ή περιμένουν σε κάποια είσοδο. Όλα αυτά τα ζώα, προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα μη φιλικό περιβάλλον.

Γιατί να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο
Τι πιο όμορφο από το να πάρεις για κατοικίδιο σου ένα ζωάκι του δρόμου, που περνάει δύσκολα, και πραγματικά να του σώσεις τη ζωή;

Η παρουσία ενός τετράποδου στην οικογένεια και την κοινωνία μας, όταν γίνεται με τους σωστούς κανόνες, μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Ενδεικτικά: Καλύτερη υγεία και ψυχολογία, άθληση, συντροφικότητα, αίσθημα χαράς από το πρωί και πολλά άλλα όμορφα συναισθήματα.

Πολλές φορές συμβαίνει ν’ αγαπήσουμε ένα ζωάκι με την πρώτη ματιά! Γίνονται πολλές γιορτές αδέσποτων, όπου μπορείς ν’ αγκαλιάσεις και να προσφέρεις σπίτι στο πρώτο ζευγάρι ματιών που σε κοίταξαν με ευγνωμοσύνη και αθωότητα.

Τα ζωάκια των φιλοζωικών οργανώσεων είναι ήδη εμβολιασμένα ή και στειρωμένα, κάτι που σημαίνει πρακτικά λιγότερο κόστος για εσένα που θέλεις να κάνεις το μεγάλο βήμα.