Παγκόσμιας Ημέρας Ρευματοπαθειών με σύνθημα «Έλα στη θέση μου»Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ρευματοπαθών ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου προβαίνει σε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, των ατόμων με ρευματικές παθήσεις, και των διάφορων φορέων για τις ρευματικές παθήσεις.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρευματοπαθειών, ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου αναφέρει πως η ημέρα αυτή τονίζει την παγκόσμια συλλογική προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ρευματοπαθών και αποτελεί την ταυτόχρονη κορύφωση των διαφόρων εκδηλώσεων/δραστηριοτήτων που γίνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ρευματοπαθειών είναι «Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα», με σύνθημα «Έλα στη θέση μου».

Οι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι της Κύπρου συστήνουν διατροφική αγωγή για αντιμετώπιση ρευματοπαθειών, σημειώνοντας ότι η μείωση της φλεγμονής και του πόνου γίνεται με σωστό σωματικό βάρος, κορεσμένα λιπαρά, μονοακόρεστα, κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, επαρκή πρόσληψη σύμπλεγμα Β βιταμινών, ασβεστίου και βιταμίνης Δ.

Σημειώνουν ακόμα ότι η διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους ζώντας με ρευματοπάθειες, ούτως ώστε να υπάρχει μια υγιής γήρανση του ασθενή, επιβάλλεται.