Παγκόσμιες διακρίσεις της Κύπρου σε Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Εσθονία


Παγκόσμιες διακρίσεις κατακτήθηκαν από τις ρομποτικές ομάδες που εκπροσώπησαν την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex, που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με ανακοίνωση του Cyprus Computer Society (CCS), ομάδες μαθητών με προπονητή τον Γιάννη Λαούρη από το φροντιστήριο Y. Laouris Informatique στην Πάφο κατέλαβαν τις πρώτες τρεις θέσεις στην πρόκληση Lego Line Following (μέχρι 13 ετών), την πρώτη θέση στο Folkrace (μέχρι 16 ετών), τη 2η θέση στο Lego Sumo (μέχρι 13 ετών) και 2η και 3η θέση στο Lego Sumo (πάνω από 14 ετών) και κατατάχθηκαν στις  5 καλύτερες ομάδες στους διαγωνισμούς Maze, Lego Line Following (πάνω από 14 ετών) και Enhanced Line Following.

Εξαιρετική, σημειώνεται, ήταν και η παρουσία του Γιάννου Ελευθερίου που εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, προκρίθηκε στους κορυφαίους 5 της πρόκλησης Line Following στην κατηγορία των ενηλίκων με το ρομπότ LFRobots by RoboticsLab  και το ρομπότ Neapolis ISL Robotics Lab.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης  πραγματοποιήθηκε παράλληλα το Robotex International Conference το οποίο μεταδιδόταν παγκόσμια μέσω Εσθονικής πλατφόρμας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.