Παγκύπρια εκστρατεία για ευαισθητοποίηση ανδρών για βία κατά γυναικώνΟ Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) διοργανώνει  Παγκύπρια εκστρατεία ευαισθητοποίησης των ανδρών για την βία κατά των γυναικών με σύνθημα «Γίνε το φως στο σκοτάδι της βίας».

Η εκστρατεία διοργανώνεται στο πλαίσιο των Παγκόσμιων 16ήμερων δράσεων ενάντια στη βία κατά των γυναικών οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τις 25 Νοεμβρίου (Διεθνής Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών) μέχρι 10 Δεκεμβρίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σκοπός, προστίθεται, είναι η ευαισθητοποίηση του αντρικού πληθυσμού για το σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και στόχος είναι η συλλογή 1768 υπογραφών από άνδρες οι οποίοι τάσσονται ενάντια στην έμφυλη βία. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τα 1768 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τα οποία χειρίστηκε ο ΣΠΑΒΟ το έτος 2018.

Παράλληλα η εκστρατεία στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων του Συνδέσμου, μέσω της εγγραφής ανδρών ως μέλη του Συνδέσμου, με τη χρονιαία συνδρομή να ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Οι Οργανισμοί /φορείς που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2019 για την λήξη των 16ήμερων δράσεων κατά της έμφυλης βίας.