Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων καταδικάζει την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων (Π.Ε.Π), εκφράζοντας τα αισθήματα ολόκληρου του προσφυγικού κόσμου, καταδικάζει για ακόμα μια φορά την αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Κύπρου, καθώς και την συνεχιζόμενη για 48 χρόνια στρατιωτική κατοχή της πατρίδας μας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Π.Ε.Π, στις 15 Νοεμβρίου 1983 η τουρκοκυπριακή ηγεσία με την παρότρυνση και πλήρη στήριξη της Τουρκίας, ως κατοχικής δύναμης, προχώρησε στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους κατά παράβαση των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, αλλά και κάθε αρχής διεθνούς δικαίου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι, παρ’ όλη την καθολική καταδίκη από την διεθνή κοινότητα της παράνομης ενέργειας της ανακήρυξης του ψευδοκράτους η Τουρκία συνεχίζει και αυξάνει τις επιθετικές της δράσεις αυτή τη φορά με στόχο την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται, τα όποια παρεμβαλλόμενα εμπόδια και προβλήματα και το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει διαρρεύσει, δεν πρόκειται να λυγίσουν τον προσφυγικό κόσμο και τον κυπριακό λαό, στο σύνολο του, από του να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση.

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων δηλώνει ότι θα αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του αγώνα για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και τη διασφάλιση του δικαιώματος της επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες σε συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.