Παγκύπριες εξετάσεις: Παράπονα για την καθυστερημένη ανάρτηση της ύλης

Υπάρχουν παράπονα για την αργοπορημένη ανάρτηση της ύλης για τις παγκύπριες εξετάσεις, ενώ παράπονα καταγράφονται και για την ύλη στο μάθημα της Ιστορίας ανέφερε ο ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος δήλωσε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι υπήρξε μείωση της ύλης σε σχέση με πέρσι. Πρόσθεσε ότι για τα περισσότερα μαθήματα δεν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Για συγκεκριμένα μαθήματα είπε, θα καλυφθεί η ύλη αλλά ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερος χειρισμός προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χρόνος για επαναλήψεις. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ακόμα ότι κενά και παραλείψεις συνεχίζουν να υφίστανται γιατί δεν γνωρίζουν τι πρωτόκολλα θα εφαρμοστούν κατά τις παγκύπριες εξετάσεις. Ο ΓΓ του ΟΕΛΜΕΚ σημείωσε ότι δεν γνωρίζουν πως θα γίνει η εξέταση για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ή τις στενές επαφές κρουσμάτων. Πρόσθεσε ότι αναμένουν να δουν και τι θα γίνει με την ύλη της Α’ και Β’ Λυκείου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτη την ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας σχετικά με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει αναθεώρηση του πρωτοκόλλου καθώς όπως είπε τα σχολεία που έχουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

Υπέδειξε ότι αυτά τα λύκεια να στηριχθούν για να μπορέσουν να λειτουργούν όσον το δυνατόν καλύτερα.

Επίσης επανέλαβε το αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν και βρίσκονται σε αίθουσες με 20-25 παιδιά για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.