Παγκύπριες εξετάσεις: Πρόγραμμα χωρίς λογική-Μέρα παρά μέρα δίνουν εξετάσεις οι μαθητές

Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά όπως υπάρξει διαφοροποίηση έστω και σε ένα μάθημα που θα παρακαθίσουν οι τελειόφοιτοι που διεκδικούν κυρίως μια θέση στις ιατρικές σχολές ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι το πρόγραμμα των μαθημάτων για τις παγκύπριες εξετάσεις για τους μαθητές κυρίως που διεκδικούν μια θέση σε θετικές επιστήμες είναι συμπυκνωμένο, καθώς δίνουν εξετάσεις μέρα παρά μέρα.


Ανέφερε ακόμα ότι η ΟΕΛΜΕΚ ζήτησε αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν περισσότερες μέρες για επανάληψη στα μαθήματα που έκαναν με την εξ αποστάσεως διδασκαλία ούτως ώστε να δοθούν στους μαθητές οι θεμελιώδεις γνώσεις και να μην έχουν οι μαθητές ελλείψεις στα επόμενα κεφάλαια και τάξεις. Εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί η εξεταστέα ύλη. Παράλληλα, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι υπάρχει τόση πίεση στα παιδιά τόσο των Λυκείων και των γυμνασίων που δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα να αξιοποιηθούν κάποιες μέρες από τις γιορτές του Πάσχα.

Επίσης ο κ. Χατζησάββας γνωστοποίησε ότι η ΟΕΛΜΕΚ ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για την αξιολόγηση των μαθητών στο γυμνάσιο αλλά και για την εξεταστέα ύλη στις άλλες τάξεις. Όπως είπε πρέπει άμεσα το Υπουργείο να δώσει απαντήσεις και λύσεις.

Υπάρχουν ανομοιομορφίες στο πρόγραμμα για τις παγκύπριες εξετάσεις ανέφερε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνδέσμων γονέων μέσης εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου.


Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στα παιδιά του πρακτικού κλάδου και κυρίως των παιδιών που έχουν επιλέξει να παρακαθίσουν εξετάσεις για να διεκδικήσουν θέση στις ιατρικές σχολές. Όπως είπε υπάρχει πίεση του χρόνου για τα μαθήματα που πρέπει να δώσουν. Ο κ. Διονυσίου σημείωσε ότι η συνομοσπονδία έχει εντοπίσει τα προβλήματα και θα σταλεί επιστολή μαζί με εισηγήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας και την Υπηρεσία Εξετάσεων. Πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα για τις παγκύπριες εξετάσεις.

Για τα παιδιά του λυκείου και των τεχνικών σχολών της Α’ και Β’ είπε ότι αναμένουν να δουν ποια θα είναι η εξεταστέα ύλη. Για τους μαθητές του γυμνασίου, είπε ότι θα δοθεί χρόνος προσαρμογής στα γυμνάσια για να εντοπίσουν οι εκπαιδευτικοί σε πιο επίπεδο βρίσκονται οι μαθητές ενώ θα γίνουν διαγνωστικές αξιολογήσεις με μικρά διαγωνίσματα. Στη συνέχεια είπε ο κ. Διονυσίου θα αποφασιστεί ποια μορφή θα πάρουν οι τελικές εξετάσεις του γυμνασίου που υπολογίζεται ότι θα διεξαχθούν γύρω στις 15 Ιουνίου και ποια θα είναι η εξεταστέα ύλη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.