Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού: Χαιρετίζει τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων

Τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων, χαιρέτισε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον Υπ. Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι, σε ό,τι αφορά στο σύστημα υγείας.

Επίσης  Πρόεδρος του ΠΣΣΕ και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων, Ηλίας Δημητρίου, χαιρέτισε την ειλικρινή πρόθεση του Υπουργού να δώσει λύσεις στα προβλήματα των ηλικιωμένων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της  αξιοπρεπούς γήρανσης και διαβίωσης τους και κυρίως την πρόσβαση τους σε υγειονομικές υπηρεσίες.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν πέρα από το ΠΣΣΕ και τη Βουλή των Γερόντων, η ΕΚΥΣΥ και εκπρόσωποι του ΟΑΥ, παρουσιάστηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι στην Κύπρο, όπως καταγράφηκαν στην 23η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΣΣΕ, μερικά από τα προβλήματα είναι οι λίστες αναμονής, η στελέχωση Υπηρεσιών Υγείας, τα κέντρα αποκατάστασης, η κατ’ οίκον νοσηλεία, η αντικατάσταση Προσωπικών Γιατρών για τις βραδινές ώρες, τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες, τα φάρμακα, οι συμπληρωμές στο ΓεΣΥ, τα εμβόλια, η εφαρμογή συστήματος εφημερίας για το Ιατρικό Προσωπικό, οι στέγες ηλικιωμένων, οι πρώτες βοήθειες ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, οι φροντιστές των ηλικιωμένων, οι φυσιοθεραπευτές, η διακίνηση προς Υπηρεσίες Υγείας κ.α.

Όπως σημειώνεται, η Υπ. Υγείας διαβεβαίωσε ότι για αρκετά από αυτά βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ενέργειες προς επίλυση τους το συντομότερο δυνατό. Συγκεκριμένα, όσο αφορά την στελέχωση των υπηρεσιών υγείας ήδη γίνονται σημαντικές ενέργειες και σχετικά με την κατ’ οίκον νοσηλεία συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να γίνεται πιο τακτικά ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές. Όσο αφορά τα εμβόλια, ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια για ικανοποίηση των αναγκών των ατόμων τρίτης ηλικίας. Επίσης, σύμφωνα με τον Υπουργό, προχωρά μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης η πλήρης ανακαίνιση του Νοσοκομείου Αθαλάσσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.