Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών: Εκδήλωση στη μνήμη του Πανίκου Λαπηθιώτη

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή Πανίκου Λαπηθιώτη διοργανώθηκε στο σωματείο της Ομόνοιας Βορείου Πόλου, από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών, στην παρουσία του τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, της οικογένειας, των φίλων και των συναγωνιστών του Λαπηθιώτη.

Για έναν άντρα που «διακρίθηκε για τις πολιτικές του ικανότητες, την εργατικότητα και την αφοσίωση του στο Λαϊκό Κίνημα», έκανε λόγο ο κ. Κυπριανού, εξαίροντας το ήθος και την αγωνιστικότητά του Λαπηθιώτη. «Υπηρέτησε πιστά κα αφοσιωμένα το λαό, τους εργαζόμενους και το ίδιο το Κόμμα. Ήταν ο ίδιος παράδειγμα για τα ιδανικά που υπηρετούσε. Πάντοτε σεμνός αλλά περήφανος για τις αρχές που τον καθοδηγούσαν στη δράση του», τόνισε.

Αναφέρθηκε, δε, και στις αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό, ιδίως μετά τις τελευταίες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού και τον χαρακτηρισμό του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου από την τουρκική ηγεσία ως «εσωτερικό». «Πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο την οριστική διχοτόμηση του νησιού», είπε αποδίδοντας ευθύνες πρωτίστως στην Τουρκία, καθώς και στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη και στον ΔΗΣΥ, καλώντας με την ευκαιρία αυτή σε στήριξη της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη, ως άνθρωπο «έντιμο, αδιάφθορο και με κοινωνικές ευαισθησίες».

Όπως είπε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ομόνοια Βορείου Πόλου, «η απώλεια του Πανίκου τον Ιούνιο του 2020 μέσα σε συνθήκες πανδημίας, δεν επέτρεψε σε φίλους, συντρόφους, συνεργάτες και συγγενείς να τον αποχαιρετήσουν και να τον τιμήσουν όπως του άρμοζε» και αυτή ήταν η αφορμή για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στη μνήμη του.

Ανέφερε ότι ο Πανίκος Λαπηθιώτης διετέλεσε μέλος  του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, μέλος της Κ.Ο.Β Μιχαλάκη Κουσουλίδη και μέλος του σωματείου μας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βορείου Πόλου. Πρόσθεσε, δε, ότι ήταν άνθρωπος «ιδεολόγος, εργασιομανής, τυπικός, ήρεμος, ευγενικός με ηγετική προσωπικότητα, που ενέπνεε σεβασμό, σιγουριά και εμπιστοσύνη, υπόδειγμα οικογενειάρχη».

Στον χαιρετισμό του ο Τάσος Σάββα, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, αναφέρθηκε στο πολιτικό κριτήριο του Πανίκου Λαπιθιώτη, στο ανάστημα και στην εργατικότητα του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην προθυμία και την αποφασιστικότητά του να συμμετάσχει στις ομάδες αντιστασιακών, μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 1974.

«Ο Πανίκκος μέχρι και  την τελευταία του πνοή μιλούσε για εκείνες τις μέρες, μιλούσε για την αντίσταση και αποκάλυπτε πάντα την ιστορική αλήθεια… για τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος, για το ποιοι αντιστάθηκαν, για τον ρόλο του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ στην αντίσταση και έπειτα στην υπεράσπιση της πατρίδας μας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι ο Πανίκος Λαπηθιώτης υπήρξε πρότυπου λαϊκού αγωνιστή, «που δεν τον λύγισαν σε καμιά στιγμή ούτε τα όπλα αλλά ούτε και οι επιθέσεις των εχθρών».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.