Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών: Η πολιτεία πρέπει να επενδύσει στο νοσηλευτικό προσωπικό

Η πολιτεία θα πρέπει να επενδύσει στο νοσηλευτικό/ μαιευτικό δυναμικό και να δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια τους, να βελτιώσει τις αμοιβές τους και τις συνθήκες εργασίας τους, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ), σε μήνυμα του με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε επίσης:

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα Νοσοκομεία – Ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown

Γιατροί-νοσηλευτές: Σηκώνουν μανίκια και περιμένουν τα χειρότερα την επόμενη εβδομάδα

Βίντεο: Εκδήλωση συμπαράστασης του ΑΚΕΛ στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Σε ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «το έτος που μας πέρασε (το διεθνές έτος νοσηλευτών και μαιών) μας βρήκε στα «χαρακώματα» της μάχης κατά του κορωνοϊου. Κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίσαμε το έργο παροχής φροντίδας και υπηρεσιών υγείας στα σχολεία, στην κοινότητα, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στις φυλακές, στα νοσοκομεία και γενικά όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι, πολύ συχνά με ελλείψεις και πρόσβαση στους απαραίτητους πόρους».

Η συνδρομή μας, προστίθεται, έδειξε όσο ποτέ άλλοτε, τη σημασία του ρόλου που διαδραματίζουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στην υγεία και αναφέρει ότι «Οι νοσηλευτές και οι μαίες έδειξαν αποφασιστικότητα, δύναμη και υπομονή. Έδειξαν, συμπόνοια, αγάπη και εκτίμηση προς το συνάνθρωπο και την κοινωνία».

«Η πολιτεία θα πρέπει να επενδύσει στο νοσηλευτικό/ μαιευτικό δυναμικό και να δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια τους, να βελτιώσει τις αμοιβές τους και τις συνθήκες εργασίας τους», αναφέρει ο ΠΑΣΥΝΜ.

Καταλήγοντας στο μήνυμα του ο σύνδεσμος αναφέρει ότι «Θα έχουμε ακόμα προκλήσεις. Μπορούμε να συνεργαστούμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αλλάξουμε τον κόσμο. Το μέλλον είναι στα χέρια μας. Με δύναμη, επιμονή και υπομονή θα πετύχουμε».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.