Παιδεία: Τροπολογία για κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης εισηγείται το ΑΚΕΛ

Σειρά τροπολογιών για αλλαγές επί των τροποποιητικών κανονισμών που έφερε την περασμένη βδομάδα στη βουλή το Υπουργείο Παιδείας για την αξιολόγηση των μαθητών ετοιμάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάτι που βάζει σε σκέψεις το Υπουργείο Παιδείας για απόσυρσή τους.

Λόγω της σωρείας των τροπολογιών που έχουν ετοιμάσει οι κοινοβουλευτικές ομάδες, ο πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα αποσύρει τους κανονισμούς.

Ο Χρήστος Χριστοφίδης γνωστοποίησε ότι το ΑΚΕΛ καταθέτει τροπολογίες με τις οποίες εισηγείται  την κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης στην Γ’ Λυκείου και κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης σε όλες τις τάξεις από την πρώτη Γυμανσίου.

Εάν η δεύτερη δεν περάσει θα υποβάλει την τροπολογία για αναστολή του θεσμού των Τετραμήνων στο Γυμνάσιο και εάν περάσει η κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης τότε θα υποβληθεί τοπολογία για επαναφορά των τεσσάρων εξεταζόμενων μαθημάτων στο τέλος της χρονιάς.

ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΔΗΠΑ ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων, εισάγουν με κοινή τροπολογία τους, ρητή αναφορά με την οποία υποχρεώνουν το Υπουργείο Παιδείας να παρέχει διαφοροποιημένη γραπτή εξέταση ή και εύλογες προσαρμογές για αντιμετώπιση οποιονδήποτε αντικειμενικών δυσκολιών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως καθορίζονται στη νομοθεσία περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμο.

Η ανάγκη για εισαγωγή της πρόνοιας αυτής προέκυψε, όπως αναφέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης λόγω της άρνησης του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει την υποχρέωση του, με την επίκληση της απουσίας σχετικής αναφοράς στους σχετικούς κανονισμούς.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας Νεόφυτος Παπαδόπουλος προειδοποίησε την επιτροπή πως εάν δει θετικά τις τροπολογίες αυτές τότε το Υπουργείο δεν έχει επιλογή από το να αποσύρει τους κανονισμούς.

Ο Χρήστος Χριστοφίδης επέκρινε το Υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τονίζοντας ότι έμειναν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να στείλουν τους κανονισμούς κι ενώ η επιτροπή έτρεξε πολύ για να προλάβει τη ψήφιση τους πριν την διακοπή των εργασιών της βουλής και τώρα λέγει ότι θα αποσύρει τους κανονισμούς.

Με τις τροπολογίες του ΑΚΕΛ διαφωνεί ο ΔΗΣΥ. Διαφωνούν κάθετα με την εφαρμογή του θεσμού κι από την άλλη εισηγούνται αλλαγές δήλωσε ο Γιώργος Κάρουλλας.

Η ΔΗΠΑ ενημέρωσε δια ντου Αλέκου Τρυφωνίδη ότι θα καταθέσει δικές της τροπολογίες για παραμονή των ενδιάμεσων εξετάσεων και διαχωρισμό των εξετάσεων στην Τρίτη Λυκείου, για απόλυση και για εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Ο κ Τρυφωνίδης κατήγγειλε την προειδοποίηση του Γενικού Διευθυντή, για απόσυρση των κανονισμών χαρακτηρίζοντας την, ως αλαζονική και άστοχη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.