Παιδείας συνέχεια – Τι λένε στον Αστρα οι πρωταγωνιστές της κρίσης και η αντιπολίτευση

Χάρης Χαραλάμπους, Κώστας Χαμπιαούρης, Άντρος Κυπριανού και Νικόλας Παπαδόπουλος στον Άστρα - Επιμένει στην ορθότητα των χειρισμών της Κυβέρνησης ο Υπουργός

Έλα στο Google News

Η κυβέρνηση αντί να εξετάσει τρόπους για λύση της κρίσης στην παιδεία ψάχνει για αντίμετρα, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπου. Σημείωσε ότι λανθασμένη ενεργεί η κυβέρνηση και αν απευθύνθηκε στον γενικό εισαγγελέα για να βρει νόμιμα μέτρα αντίδρασης στα απεργιακά μέτρα αυτό είναι ενδεικτικό και της μη διάθεσης της να επιλυθεί η διαφορά.

Ο κύριος Χαραλάμπους έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο της Επισκοπής έχασαν μια βδομάδα από το σχολείο και το υπουργείο δεν κόπτεται αλλά κόπτονται για τις δυο μέρες που θα γίνει απεργία των εκπαιδευτικών. Υπάρχει, τόνισε, υποκρισία στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας την κατάσταση.

Χαμπιαούρης: Επιμένει στην ορθότητα των χειρισμών της κυβέρνησης

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και πρέπει να υπάρχει συνεργασία και από τους εκπαιδευτικούς για να μπορέσει να επιλυθεί η κρίση στην παιδεία, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο υπουργός παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Επέρριψε την ευθύνη για το αδιέξοδο και την κρίσης στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, σημειώνοντας πως κατά τις συναντήσεις μαζί τους άλλα συμφωνούσαν και μετά έκαναν άλλα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει διάλογος.

Η έγνοια μας, είπε ο κύριος Χαμπιαούρης, είναι το δημόσιο σχολείο και να αγγίξουμε προβλήματα διαχρονικά, γι αυτό το να επιρρίπτει ο ένας ευθύνη στον άλλο δεν είναι λύση.

Ταυτόχρονα επέμεινε οι κυβερνητικοί χειρισμοί ήταν σωστοί.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Ευθύνες και στις δύο πλευρές

Ευθύνη και στις δυο πλευρές για το αδιέξοδο στην παιδεία επέρριψε με δηλώσεις του στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι την κύρια ευθύνη την έχει η εκτελεστική εξουσία.
Διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση άφησε να δημιουργηθεί αυτό το πολεμικό κλίμα αφού γνώριζε τις θέσεις των εκπαιδευτικών. Υπάρχουν, τόνισε ο κύριος Παπαδόπουλος, πολύ πιο σημαντικά θέματα στην παιδεία που έπρεπε να τεθούν προς επίλυση από την κυβέρνηση.
ΓΓ ΑΚΕΛ: Αντί η κυβέρνηση να εξετάσει μέτρα επανεκκίνησης του διαλόγου ψάχνει να λάβει μέτρα 
Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του κράτους και χειρίστηκε με λάθος τρόπο το όλο θέμα με τους εκπαιδευτικούς, επισήμανε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση αντί να εξετάσει τρόπους να επαναρχίσει ο διάλογος με τους εκπαιδευτικούς έχει αναγάγει το ζήτημα στο πώς θα προχωρήσει και να αντιμετωπίσει τα μέτρα των εκπαιδευτικών αποφεύγοντας να εξετάσει το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Στόχος της κυβέρνησης είπε ο κύριος Κυπριανού, είναι πως θα τσακίσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, γιατί θεωρεί πως αν υποχωρήσει δεν θα μπορεί να επιβάλει τις πολιτικές της γενικότερα αλλά και την πολύ επικίνδυνη φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα. Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι είναι υποχρέωση όλων να στηριχθεί η προσπάθεια των εκπαιδευτικών και έκαμε λόγο για ετσιθελισμό της κυβέρνησης.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.