Ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία λεπτά στον κόσμο από καρκίνο. Στο 80% η ίαση στην Κύπρο

15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Μέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου. Ένα παιδί κάθε τρία λεπτά πεθαίνει στον κόσμο από κάποιας μορφής καρκίνο. Ο διευθυντής της Παιδοογκολογικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας Λοΐζος Λοΐζου αναφέρεται στις κυριότερες μορφές καρκίνου και συμπτώματα, ενώ σημειώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρη η εικόνα για τα αίτια του παιδικού καρκίνου.

Ο δρ. Λοΐζου τονίζει ότι στην Κύπρο το ποσοστό ίασης από τον καρκίνο αγγίζει το 80%, ενώ περίπου 40 παιδιά με καρκίνο καταγράφονται κάθε χρόνο στο νησί μας. Είπε ακόμα ότι είναι υψηλού επιπέδου η θεραπεία και περίθαλψη που προσφέρεται από την Παιδοογκολογική Κλινική του Μακάρειου, σε πάσχοντα παιδιά και εφήβους. Ο κ. Λοϊζου γνωστοποίησε ότι ο μητρικός θηλασμός τους πρώτους έξι μήνες, μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα για την προστασία των παιδιών κατά του καρκίνου.

Παράλληλα, συγκλονίζει με την αναφορά του για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, μέσα από την οποία παιδί και οικογένεια, καταφέρνουν να βγουν νικητές από την μάστιγα του παιδικού καρκίνου.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.