Παράθυρα/ Ορίζοντας

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού από την ΕΘΑΛ

Το βραβευμένο με Tony έργο «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού», γραμμένο το 1979 από τον αμερικανό θεατρικό συγγραφέα Μαρκ Μέντοφ, ανέβηκε με επυτχία το φθινόπωρο του 2001 από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή. Στο ρόλο της κωφής Σάρα ήταν η Λέα Μαλένη και στο ρόλο του Τζειμς ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΠαιδια Ενός Κατώτερου Θεου Promo

Είκοσι χρόνια μετά, η ΕΘΑΛ ξαναπροτείνει το συγκεκριμένο έργο στο κοινό της Κύπρου με την πρεμιέρα του στο σημερινό Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. Αυτή τη φορά ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΘΑΛ συναντιέται ξανά με τη Λέα Μαλένη που σκηνοθετεί και αναμετριέται με το συγκεκριμένο έργο με μια νέα ματιά.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Το έργο του Μέντοφ, σαράντα δύο χρόνια μετά το πρώτο του θεατρικό ανέβασμα και τριαντα πέντε χρόνια μετά τη σαρωτική επιτυχή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη πραγματεύεται ακόμα τις σχέσεις των ανθρώπων και την αγωνιώδη προσπάθειά τους για επικοινωνία. Οι άνθρωποι, με ή χωρίς απώλεια ακοής, βρίσκονται καθημερινά σε έναν αέναο, απεγνωσμένο αγώνα να ακούσουν πραγματικά ο ένας τον άλλο. Αυτό που κάνει το έργο του Μέντοφ σκληρό αλλά και συνάμα συγκινητικό, είναι πως χτυπάει το καμπανάκι της ξεχασμένης ανθρωπιάς μας. Σ’ έναν κόσμο που τείνει όλο και περισσότερο στην απομόνωση, στον εγκλεισμό, στη στέρηση της ζωντανής επαφής και στην επιβολή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, η ανάγκη να ακούσουμε πραγματικά ο ένας τον άλλο, καθίσταται απόλυτα άμεση και κρίσιμη.»

Συντελεστές
Μετάφραση: Βαρνάβας Κυριαζής
Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη.
Σκηνικά / Κοστούμια: Paravan Proactions, Μουσική Σύνθεση / Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχαρίου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλιος Καλλιστράτης, Προβολή / Επικοινωνία: Λουκία Βασιλείου
Παίζουν: Σαββίνα Γεωργίου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Στέλιος Καλλιστράτης, Μαρίλια Χαριδήμου, Τάριελ Μπερίτζε, Έλενα Χειλέτη και Δήμητρα Δημητριάδου

 

Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30,

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου: 30 Νοεμβρίου, 20:30

Θέατρο ΕΘΑΛ:

2, 3, 4, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου, 20:30,

5 και 12 Δεκεμβρίου, 18:30

Πληροφορίες: 25 877827
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.