Παιδίατρος Μιχάλης Ιασωνίδης: «Ανάγκη για εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών»

Η πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος ανεμβολίαστος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι 6 φορές μεγαλύτερη από κάποιον που έλαβε το εμβόλιο ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών και παιδίατρος Μιχάλης Ιασωνίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι αυτή τη στιγμή το 65% στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι και νεαρά άτομα, ενώ το 35% των νοσηλευομένων είναι εμβολιασμένοι και κατά πλειοψηφία άτομα άνω των 60 ετών.

Παράλληλα ο κ. Ιασωνίδης τόνισε την ανάγκη για εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών. Είπε ότι έχουν γίνει μελέτες και αναφέρθηκε σε μελέτη με 2.000 παιδιά η οποία καταδεικνύει ότι υπάρχει αυξημένη προστατευτική κάλυψη στα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί. Όπως ανέφερε η πιθανότητα να νοσήσει ένα παιδί που έλαβε το εμβόλιο είναι 10 φορές μικρότερη από ένα παιδί που παραμένει ανεμβολίαστο.

Επίσης, σημείωσε ότι ο κόσμος πρέπει να πεισθεί πως τα εμβόλια σώζουν ζωές και δεν δημιουργούν προβλήματα. Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού λειτουργούν με έξυπνο τρόπο και με καλύτερη τεχνολογία, λέγοντας ότι στόχος είναι ο οργανισμός να δημιουργήσει αντισώματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.