Με Πακιστανούς και Τούρκους συναντήθηκε αντιπροσωπεία της «βουλής» στη σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Μπαχρέιν

Με την πακιστανική αντιπροσωπεία στην συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) στο Μπαχρέιν συναντήθηκε η αντιπροσωπεία της «βουλής» κι αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο «χωρών» στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι στην αντιπροσωπεία του Πακιστάν που συνάντησε τους «βουλευτές» από τα κατεχόμενα συμμετείχαν τα μέλη του Πακιστανικού Κοινοβουλίου, Farooq H. Naek, Hod, Mushahid Hussain και Mr. Musa Gillani.

Οι «βουλευτές» ευχαρίστησαν την πακιστανική αντιπροσωπεία για την υποστήριξή της προς τους Τουρκοκυπρίους στη διεθνή σκηνή.

Οι τ/κ «βουλευτές» συνάντηση επίσης τους Βουλευτές Ραβζά Καν Καβακτσί και Αριφέ Πολάτ Ντουζγκιούν από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας (TBMM), συζητώντας τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου το ψευδοκράτος να γίνει μέλος άλλων διεθνών οργανισμών μετά τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Οι «βουλευτές» είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με βουλευτές κι άλλων χωρών που βρίσκονται στο Μπαχρέιν για τη συνάντηση της IPU.

Στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ογουζχάν Χασίπογλου, γενικό γραμματέα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), συμμετείχαν ο Ασίμ Ακάνσοϊ, γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), ο Σερχάτ Άκπιναρ, γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (DP), ο Ταλίπ Αταλάι, γενικός γραμματέας του Κόμματος Αναγέννησης (ΥDP) και ο Ουμούτ Κολντάς, «αντιπρόσωπος» του κατοχικού καθεστώτος στο Μπαχρέιν. Στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετείχαν 137 χώρες.

Η Κίπρις δημοσιεύει σήμερα πρωτοσέλιδα φωτογραφία των Χασίπογλου, Άκπιναρ και Αταλάι με φόντο την σημαία του ψευδοκράτους ανάμεσα στις άλλες σημαίες των συμμετεχόντων χωρών.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο «βουλευτής» του ΔΚ, Σερχάτ Άκπιναρ δήλωσε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η σημαία του κατοχικού καθεστώτος κυμάτισε ανάμεσα στις σημαίες 137 χωρών και πρόσθεσε ότι στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν να προσπαθούν για να κάνουν τον εαυτό τους αποδεχτό στον κόσμο. Εκφράζοντας περηφάνεια, ο Άκπιναρ ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Τουρκίας και τους Τούρκους Βουλευτές για την στήριξή τους.

Εξάλλου αναφέρεται ότι Τ/κ «βουλευτές» συμμετείχαν σε συνάντηση προχθές με Βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διοργάνωσε η «Ομάδα των Παροχών Διευκολύνσεων για την Κύπρο» εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «βουλής», συζητήθηκαν κοινές απόψεις για συνεργασία και κοινή δράση στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών και η συνέχιση των συναντήσεων αυτών στην Κύπρο.

Εκ μέρους της Ομάδας την συνάντηση συντόνιζαν οι βουλευτές Samuel Cogolati από το Βέλγιο, Lia Quartabelle από την Ιταλία και Laurent Werhli από την Ελβετία. Στην συνάντηση συμμετείχαν από τουρκοκυπριακής πλευράς οι Ουγουζχάν Χασίπογλου, Ασίμ Ακάνσοϊ, Σερχάτ Άκπιναρ και Ταλίπ Αταλάι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy