Πακτωλός δισεκατομμυρίων για στήριξη των τραπεζών στις ΗΠΑ

Πακτωλός δισεκατομμυρίων για στήριξη του τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο ντόμινο κατάρρευσης τραπεζών. Στόχος, να επιστρέψει μια σχετική ηρεμία στα χρηματοπιστωτικά συστήματα της Ευρώπης και της Αμερικής, στους επενδυτές και τους καταθέτες.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι τριγμοί και οι αντιδράσεις μετά και την κατάρρευση των αμερικανικών τραπεζών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ομάδα Δημοκρατικών βουλευτών, με επιστολή τους προς τις ρυθμιστικές αρχές και το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, ζητά να διερευνηθεί ο ρόλος της Goldman Sachs στην κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank.Η Goldman Sachs δεν ανταποκρίθηκε πάντως στο αίτημα να σχολιάσει την επιστολή των βουλευτών

Στη μέγγενη της ακρίβειας και των αυξανόμενων επιτοκίων συνεχίζουν να βρίσκονται, στο μεταξύ, οι πολίτες, με την Morgan Stanley να προειδοποιεί ότι κάθε κύκλος αύξησης των επιτοκίων τα τελευταία 70 χρόνια έχει καταλήξει σε ύφεση ή σε χρηματοοικονομική κρίση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το ΑΚΕΛ κατέθεσε προτάσεις για τις αυξημένες δόσεις στα δάνεια, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Κάλεσμα προς την κυβέρνηση να επαναφέρει τα κριτήρια που ίσχυαν πριν από την κρίση του 2013 και να λάβουν όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι πασχαλινό επίδομα, απευθύνει από την πλευρά της η ΕΚΥΣΥ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.