«Παλαιστίνη και Κύπρος, κοινός αγώνας»

Στ. Στεφάνου: Ο αγώνας και το πρόβλημα της Παλαιστίνης έχει πάρα πολλές ομοιότητες με το πρόβλημα των Κυπρίων

 

«Παλαιστίνη και Κύπρος, κοινός αγώνας!» Σε αυτές τις πέντε λέξεις συνόψισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ την έκφραση αλληλεγγύης προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την αποφασιστικότητα του κόμματος για συνέχιση αυτής της αλληλεγγύης μέχρι τη δικαίωση του γειτονικού λαού και ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα του κόμματος «για να συνεχίσουμε και τον δικό μας αγώνα για να λυθεί το Κυπριακό και να μπορέσουμε να προσφέρουμε ασφάλεια και ευημερία στον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ, στο πλαίσιο μιας ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, έτσι ώστε στην κοινή μας πατρίδα να μπορούμε να καθορίζουμε το δικό μας μέλλον».

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, συναντήθηκε χθες, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο, κ. Αττάρι, «για να εκφράσουμε τη συνεχή, συνετή και ανιδιοτελή αλληλεγγύη μας προς τον αγώνα του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης». Όπως υπογράμμισε, «ο αγώνας των Παλαιστινίων και το πρόβλημα της Παλαιστίνης έχει πάρα πολλές ομοιότητες με το πρόβλημα των Κυπρίων. Και οι δύο λαοί είναι θύματα κατοχής. Οι  Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ, οι Κύπριοι από την Τουρκία. Και στις δύο περιπτώσεις συμφωνίες και ψηφίσματα παραμένουν ανεφάρμοστα και οι κατοχικές δυνάμεις τόσο του Ισραήλ όσο και της Τουρκίας εκμεταλλεύονται τις εκκρεμότητες στα προβλήματά μας για να δημιουργούν ολοένα και περισσότερα κατοχικά δεδομένα. Η εκκρεμότητα στα προβλήματα των Παλαιστινίων και των Κυπρίων αποτελεί και έκφραση της αδυναμίας της διεθνούς κοινότητας να εφαρμόσει τις συμφωνίες και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, αποτελεί και έκφραση της υποκρισίας που κυριαρχεί, δυστυχώς, διεθνώς σε σχέση με τις πολιτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολουθούν».

Ο Στέφανος Στεφάνου υπογράμμισε πως «τόσο η λύση του παλαιστινιακού προβλήματος όσο και η λύση του κυπριακού προβλήματος μπορούν να δημιουργήσουν την ισχυρή βάση πάνω στην οποία να στηριχθεί η ειρήνη στην πολύπαθη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και παρά τις δυσκολίες είμαι βέβαιος ότι οι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν τον σκληρό πολύχρονο αγώνα που διεξάγουν ενάντια στην επεκτατικότητα του Ισραήλ για να λυθεί το Παλαιστινιακό, για να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο και με εδαφική συνοχή παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα».

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του ΑΚΕΛ «να συνεχίσουμε την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό για την τελική δικαίωση και την αποφασιστικότητα του κόμματος για να συνεχίσουμε και τον δικό μας αγώνα για να λυθεί το Κυπριακό και να μπορέσουμε να προσφέρουμε ασφάλεια και ευημερία στον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ, στο πλαίσιο μιας ΔΔΟ με πολιτική ισότητα έτσι ώστε στην κοινή μας πατρίδα να μπορούμε να καθορίζουμε το δικό μας μέλλον. Παλαιστίνη και Κύπρος, κοινός αγώνας»!

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Νεοκλής Συλικιώτης, μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ, η επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων Βέρα Πολυκάρπου και το μέλος του ίδιου τομέα Ηλίας Δημητρίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.