Δεν έχει υπόψη το τελεσίγραφο των νοσηλευτών ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, όπως δήλωσε, προσθέντας μάλιστα πως «με τελεσίγραφα δεν λειτουργεί καλά». Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, κατέστησε σαφές ότι το Υπουργείο Υγείας δεν θα εστιάσει σε ειδικές ομάδες στην παρούσα φάση.

Σε σχέση με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών ότι « ο Υπουργός Υγείας δεν θέλει για όλους την Α8 επειδή κάποιοι δεν την αξίζουν», ο κ. Παμπορίδηςχαρακτήρισε «ανοησία» τη θέση αυτή.

Εξέφρασε λύση για το γεγονός αλλά και την ελπίδα ότι αυτή η δήλωση οφείλεται σε μη κατανόηση των θέσεών του.

«Την Α8 υπό προϋποθέσεις τους την προσφέρουμε στο αυτονομημένο οργανισμό και όσοι επιθυμούν την επιστημονική αναγνώριση, να έρθουν να την πάρουν στο αυτονομημένο οργανισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός πάντως άφησε ένα παράθυρο ανοικτό για συζήτηση των εργασιακών ζητημάτων με τους επαγγελματίες υγείας.

«Όπου είναι εφικτό και μπορούμε να κάνουμε κινήσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν, με πνεύμα συναίνεσης και αλληλοκατανόησης, να επιλυθούν προβλήματα θα το πράξουμε», είπε.

Διεμήνυσε ωστόσο ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα εκβιαστικά να ανακόψει την εκπεφρασμένη βούληση της πολιτείας για πλήρη μεταρρύθμιση, εξαιτίας της θέσης την οποία του απέδωσε η πολιτεία και κατέχει σήμερα στα νοσηλευτήρια μας».