Παναγιωτίδης για Pandora Papers: Στόχος είναι η οριοθέτηση της γραμμής μεταξύ της ηθικά αποδεκτής και ανήθικης πράξης

Εξηγήσεις για τα pandora papers έδωσε στον Άστρα ο εγκεκριμένος λογιστής και αρθρογράφος Χρίστος Παναγιωτίδης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Όρια» ανέφερε ότι αυτά τα έγγραφα αφορούν μια διεθνή συνεργατική προσπάθεια πολλών δημοσιογράφων ώστε να προάγουν την οικονομική διαφάνεια κυρίως σε πρόσωπα που διεκδικούν ηγετικές θέσεις.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕξήγησε ότι στόχος των δημοσιογράφων είναι η οριοθέτηση της γραμμής μεταξύ της ηθικά αποδεκτής και ανήθικης πράξης, ώστε να είναι ευκολότερη η τιμωρία και να γίνει πιο εστιασμένος ο αγώνας κατά της ανηθικότητας.

Επισήμανε ότι στο στόχαστρο των δημοσιογράφων είναι επίσης η παροχή οικονομικών ή άλλων κινήτρων σε πρόσωπα που έχουν θέσεις εξουσίας για την εξασφάλιση μια προνομιακής μεταχείρισης, τα γνωστά όπως είπε λαδώματα.

Ο κ. Παναγιωτίδης εξήγησε παράλληλα ότι η φοροδιαφυγή είναι ένα ποινικά κολάσιμο αδίκημα σε αντίθεση με την φοροαποφυγή που αποτελεί δικαίωμα.

Πρόσθεσε ότι οι δημοσιογράφοι αυτοί θέλουν να εξαλείψουν τα λεγόμενα παράθυρα της φορολογικής νομοθεσίας που αφήνονται σκόπιμα ώστε να επωφελούνται οι φορολογούμενοι.

Σε σχέση με την Κύπρο είπε ότι τα έγγραφα δεν εστιάζουν στη στοχοποίηση προσώπων αλλά ήταν αναπόφευκτο να μην περιλαμβάνουν και τη χώρα μας. Ανέφερε ότι αυτό συνέβη λόγω της άρνησης των πολιτικών για υιοθέτηση ενός σύστημα πόθεν έσχες που θα εξασφάλιζε τη διαφάνεια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.