Παράθυρα/ Ορίζοντας

 Παναήρι Πολιτισμού με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους

Το «Παναήρι Πολιτισμού» φέρνει μαζί στη σκηνή Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους καλλιτέχνες την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 στην πλατεία Ζουχουρί στo κέντρο της παλιάς τ/κ συνοικία της Λάρνακας. Μουσική, θέατρο, χορός, ποίηση και άλλες τέχνες θα ζωντανέψουν το δικοινοτικό χαρακτήρα της περιοχής.

Λεωφορεία για μετάβαση στο φεστιβάλ θα διευθετηθούν από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία και το Τρίκωμο η ώρα 15:30 (επιστροφή στις 22:00). Για κρατήσεις στο τηλ.99908102 και email: [email protected] (Μετάβαση χωρίς χρέωση). Φαγητό και ποτό στα περίπτερα του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν η «Κίνηση Πολιτισμού», ο «Σύλλογος Διγλωσσίας Κύπρου» και η ομάδα «Κύπρος Μια Πατρίδα Όλοι Μαζί» και στηρίζει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

Το πρόγραμμα

16:30 Περιήγηση στην τ/κ συνοικία της Λάρνακας από… Διάρκεια 1 ώρα. Μετάφραση (ελληνικά-τουρκικά). Για συμμετοχές στην περιήγηση στο τηλ. 96593104.

17:30 Παιδικό εργαστήρι κρουστών οργάνων από το “Rhythm of Cyprus” (Μαρία Κραμβή και Ζεχρά Ο. Γιλμάζ). Για συμμετοχές στο τηλ. 99760072.

18:00 Χαιρετισμός Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

18:15 Χορευτικό πρόγραμμα. Δικοινοτικό συγκρότημα «Κύπρος».

19:00 Θέατρο: «Ο σπανός τζαι σαράντα δράτζιοι» από το Θέατρο «Αντίλογος». Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Παφίτης και Ιζέλ Σευλανί. Υπερτίτλοι ελληνικά και τουρκικά.

20:00 Μουσική Συναυλία. Δικοινοτικό μουσικό συγκρότημα “Let’s Sing Together Band” και φίλοι. Η Φρειδερίκη Τομπάζου και Νιγιάλ Οζτούρκ συναντούν μουσικά τους Γιώργος Καλογήρου, Ουμούτ Αλμπαϊράκ και Σάββα Χρυσοστόμου.

Ποιητικές παρεμβάσεις: Αρίφ Αλμπαϊράκ, Αλάσιος, Εμέλ Καγιά, Μαρία Σιακαλλή, Μιχάλης Χριστοφίδης και Ταμέρ Οντζιούλ.

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Πλατεία Ζουχουρί, Κέντρο τουρκοκυπριακής συνοικίας

Λάρνακα

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy