Πάνε Επιτροπή Ελέγχου τα ρουσφέτια του ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη με τους συμβούλους


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή

 

Στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής οδηγείται το σκάνδαλο της πρόσληψης στο δημόσιο από το παράθυρο και χωρίς διαδικασίες, συμβούλων του Προέδρου Αναστασιάδη καθώς και προσώπων από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Το ΑΚΕΛ διά της Ειρήνης Χαραλαμπίδου ανακοίνωσε χθες ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία για εγγραφή του θέματος στην ερχόμενη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Όπως είπε η βουλευτής, ως ΑΚΕΛ, την ερχόμενη Πέμπτη, εγγράφουμε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, δύο θέματα με το πρώτο να αφορά στη μετατροπή του καθεστώτος απασχόλησης Συμβούλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε Αορίστου Χρόνου αν και πρόκειται για πολιτικούς διορισμούς, σύμφωνα και με σχετικές καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

«Θα ζητήσουμε εξηγήσεις για τις ενέργειες της Προεδρίας, με τις οποίες έχει καταργηθεί κάθε έννοια ισονομίας. Δεν μπορεί να ανοίγουν παράθυρα βολέματος για πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος του Προέδρου, να τοποθετούνται σε κλίμακες και να αμείβονται ανεξάρτητα από τα προσόντα που έχουν», τόνισε η Ε. Χαραλαμπίδου. Επεσήμανε επίσης ότι «τέτοιες ενέργειες ενισχύουν την απαξίωση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, αφού νιώθουν ότι δεν ζουν σε ένα κράτος ίσων ευκαιριών, δεν έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση και ότι εξαρτάται ποιον γνωρίζεις για να βολευτείς». Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «θα πρέπει να κατονομάζονται πλέον και αυτοί που εξυπηρετούνται από το ρουσφέτι και αυτοί που εξυπηρετούν με ρουσφέτι».

 

 

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της εκπροσώπησης της Ryanair στις διαπραγματεύσεις με τις Cyprus Airways

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.