Πάνε για self test στα φαρμακεία και δεν υπάρχουν – Θα το «διερευνήσουμε» λέει το Υπουργείο

Το Υπουργείο Υγείας θα διερευνήσει το κατά πόσον παρατηρούνται ελλείψεις στα self-test στα Φαρμακεία δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση επεσήμανε ότι στα φαρμακεία έφτασαν περισσότερες από 650 χιλιάδες συσκευασίες τεστ τα οποία, υπενθύμισε, προορίζονται για όσους έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή εμβολιάστηκαν και με την ενισχυτική δόση.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως το Self-Test δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση ούτε το Rapid ούτε το PCR Test, αφού, όπως είπε, το συγκεκριμένο τεστ εισήχθη ως εργαλείο, εν όψει των γιορτών έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι πολίτες να διενεργήσουν ελέγχους πριν μεταβούν σε συναθροίσεις για αποτροπή διασποράς του ιού σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι το μέτρο που ανακοινώθηκε για συνοδεία παιδιών 12-17 ετών σε χώρους μαζικών συναθροίσεων αποφασίστηκε με στόχο να βοηθηθούν οικογένειας διαζευγμένων.

Όπως είπε, το μέτρο θα είναι προσωρινό και μετά θα συνεχιστεί για την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών το μέτρο που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους πολίτες για τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.