Πανεπιστήμια ΗΒ : Αποτυχία του Υπ.Παιδείας – Εγκατάλειψη και επίρριψη ευθύνης σε φοιτητές για επίλυση του θέματος

Γραπτή δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας ΑΚΕΛ, για τις εξαγγελίες Υπουργών Παιδείας και Εξωτερικών για τους φοιτητές που εγγράφηκαν σε Βρετανικά Πανεπιστήμια

Η περιβόητη μεσολάβηση της κυπριακής κυβέρνησης για να επιλύσει το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που προέκυψε με την αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια από τη νέα χρονιά, κατέληξε στο να ρίχνει την ευθύνη στους φοιτητές και τις οικογένειές τους για να επιλύσουν από μόνοι τους το πρόβλημα.

Εγείρονται σειρά από σοβαρά ερωτήματα:

Γιατί τόσο καιρό στις διαπραγματεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit δεν εγέρθηκε το θέμα την ώρα που έπρεπε και υπήρχε ουσιαστικός χρόνος για να γίνει διάλογος αλλά και υπήρχαν μοχλοί πίεσης από την Κυπριακή Δημοκρατία;

Πως είναι δυνατόν να αφήνονται μόνοι τους οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα;

Είμαστε μπροστά σε μια αποτυχία τόσο του Υπουργείου Παιδείας αλλά κυρίως του Υπουργείου Εξωτερικών στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού κοινωνικού και ανθρωπιστικού προβλήματος.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για επίλυση του όλου ζητήματος.

Δυστυχώς, με την κυβερνητική εγκατάλειψη και την επίρριψη της ευθύνης σε φοιτητές και γονείς για επίλυση του θέματος, τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος.