Πάνω από 3,5 χιλιάδες οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στα εκλογικά κέντρα της Βρετανίας

Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές εισέρχεται και η Βρετανία, καθώς περισσότεροι από τρεισήμισι χιλιάδες Κύπριοι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους έχουν δηλώσει, όπως είχαν δικαίωμα, ότι θα ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν σε έξι πόλεις της χώρας.

Οι κάλπες αυτές, σε δέκα εκλογικά τμήματα, θα ανοίξουν στις 8 το πρωί τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 4 το απόγευμα, με ενδιάμεσο διάλειμμα μίας ώρας, από τις 12 ως τη 1.

Όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου θα μπορούν να προσέρχονται στο εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι προσκομίζοντας την κυπριακή ταυτότητά τους (όχι διαβατήριο) ή το εκλογικό βιβλιάριο.

Οι λεπτομέρειες για το πού μπορεί να ψηφίσει ο καθένας μπορούν να αναζητηθούν στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο wtv.elections.moi.gov.cy, ενώ πληροφορίες παρέχονται και στον τηλεφωνικό αριθμό 0035722867640.

Στο Λονδίνο τρία εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στο κτίριο της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας (13 St. James’s Sq, SW1Y 4LB) για 1.465 εγγεγραμμένους εκλογείς.

Στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο, στην καρδιά της παροικίας στο βόρειο Λονδίνο

(Earlham Grove, Wood Green, N22 5HJ), θα υπάρχουν δύο τμήματα για 814 ψηφοφόρους.

Στο Μάντσεστερ οι 361 εκλογείς με δικαίωμα ψήφου θα προσέρχονται στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Bury New Road, M7 4EY).

Η Κυπριακή Εστία στο Μπέρμιγχαμ (Magnet Centre, Park Approach, B23 7SJ) θα ανοίξει για 307 εκλογείς.

Στη Γλασκώβη το εκλογικό τμήμα θα βρίσκεται στην εκκλησία του Ευαγγελιστή Λουκά (27 Dundonald Road, Dowanhill, Glasgow G12 9LL) για 253 εκλογείς.

Το Λιντς επέλεξαν να ψηφίσουν 228 εκλογείς, στο ναό των Τριών Ιεραρχών (57 Harehills Avenue, LS8 4EU) και το Μπρίστολ 167, στην εκκλησία Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Lower Ashley Road, BS5 0YL).

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy