Πάνω από 100 πλέον τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Ην. Βασίλειο

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Δεκαέξι καινούρια περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαίωσε στην Αγγλία το τελευταίο 24ωρο η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου.


Συνολικά πλέον τα κρούσματα στη χώρα αριθμούν 106 (101 στην Αγγλία, τρία στη Σκωτία και από ένα σε Ουαλία και Β. Ιρλανδία).

Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας παραμένουν ωστόσο καθησυχαστικοί, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανεξέλεγκτη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και σημειώνουν πως ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό είναι χαμηλός.

Τα περισσότερα κρούσματα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αφορούν ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι καλούνται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή για εξανθήματα και δερματικές πληγές.


Ο επιδημιολόγος Δρ Άνταμ Κουχάρσκι από τη Σχολή Τροπικής Υγιεινής και Φαρμάκων του Λονδίνου είπε ότι είναι απίθανο ο ιός να εξελιχθεί σε πανδημία, διότι απαιτείται παρατεταμένη στενή επαφή για να μεταδοθεί.

Είπε όμως ότι το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να καταστεί η νόσος στην ουσία ενδημική και στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην Ευρώπη αν περάσει σε κατοικίδια ζώα, δηλαδή αν δημιουργηθούν μόνιμες εστίες λοίμωξης, όπως συμβαίνει στην Αφρική.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.