Πανό έξω από τη Βουλή από την ΠΟΓΟ: «Οι φασίστες δεν έχουν θέση στη βουλή»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Πανό έξω από τη Βουλή εναντίον του ΕΛΑΜίτη βουλευτή Αντρέα Θεμιστοκλέους, τοποθέτησε σήμερα η ΠΟΓΟ.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΟΓΟ:

«Οι καιρικές συνθήκες δυστυχώς δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης ενάντια στη φασιστική και σεξιστική συμπεριφορά του ΕΛΑΜίτη βουλευτή Αντρέα Θεμιστοκλέους εις βάρος εργαζόμενης.

Συμβολικά τοποθέτησαμε πανό έξω από τη Βουλή επαναβεβαιώνοντας την ετοιμότητα μας να βρεθούμε απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

Πιο κάτω η ομιλία της ΓΓ ΠΟΓΟ, Σκεύης Κουκουμά στην προγραμματισμένη εκδήλωση:

Οι φασιστικές συμπεριφορές δεν μπορεί ούτε να παραβλέπονται, ούτε να αγνοούνται. Πρέπει να βρίσκουν την άμεση αντίδραση της κοινωνίας και να οδηγούνται σε τιμωρία. Ο ΕΛΑΜίτης βουλευτής, Αντρέας Θεμιστοκλέους, είναι καλά γνωστός για τις χυδαίες και προσβλητικές συμπεριφορές του από τότε που ήταν βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σήμερα, από τα έδρανα του φασιστικού ΕΛΑΜ δεν έχασε χρόνο και με την έναρξη των εργασιών της νέας βουλής επιτέθηκε λεκτικά σε γυναίκα, εργαζόμενη η οποία εκπροσωπούσε το δικό της πολιτικό χώρο σε μια διαδικαστικής φύσεως συζήτηση. Η συμπεριφορά του ΕΛΑΜίτη Βουλευτή αποτελεί μια κατάφωρα φασιστική και σεξιστική επίθεση σε βάρος εργαζόμενης.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση ούτε εντός του κοινοβουλίου ούτε πουθενά. Η αυταρχική, φασιστική συμπεριφορά από την οποία χαρακτηρίζονται ο κύριος Θεμιστοκλέους και οι ομοϊδεάτες του έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο σεξισμός, όλες εκείνες δηλαδή οι πράξεις και οι συμπεριφορές που διαιωνίζουν την κυριαρχία των αντρών σε βάρος των γυναικών και παρουσιάζουν το γυναικείο φύλο ως κατώτερο και λιγότερο ικανό έχουν οριστεί ως παράνομες και ποινικά διώξιμες από την προηγούμενη βουλή. Την ίδια Βουλή μέσα στην οποία ο κ. Θεμιστοκλέους θέλει να έχει θέση στα έδρανα και να αποκαλείται Βουλευτής αυτού του κράτους.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ τασσόμαστε ενάντια στην έμφυλη φασιστική συμπεριφορά γνωρίζοντας καλά πως η πάλη ενάντια στον φασισμό προϋποθέτει σύγκρουση με όλες τις αντιλήψεις και πρακτικές που συντηρούν την έμφυλη καταπίεση και επιτρέπουν στον σεξισμό να ριζώνει. Επιπρόσθετα, στεκόμαστε ενάντια σε συμπεριφορές όπως του κ. Θεμιστοκλέους που στοχοποιούν εργαζόμενες και εργαζόμενους και δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές πουθενά, πόσο μάλλον εντός της Βουλής μέσα από την οποία πρέπει να δίνονται στην κοινωνία παραδείγματα αλληλοσεβασμού και δημοκρατίας.
Σήμερα, τέτοια επεισόδια δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ούτε με ώχαδερφισμό, χιούμορ αλλά ούτε ως κουτσομπολιό. Αν θέλουμε να στείλουμε τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία και να διαμορφώσουμε τις αντιλήψεις της νέας γενιάς αντρών και γυναικών στη βάση της ισότητας, του αλληλοσεβασμού και της δημοκρατίας η συμπεριφορά του κ. Θεμιστοκλέους πρέπει άμεσα να τύχει αποτελεσματικού θεσμικού χειρισμού.

Καλούμε την Πρόεδρο της Βουλής καθώς και την Επιτροπή Δεοντολογίας να ολοκληρώσουν σύντομα την εξέταση του ζητήματος έτσι που οι φασιστικές, σεξιστικές, αντεργατικές συμπεριφορές να μείνουν εκτός της Βουλής.

Ταυτόχρονα στέλνουμε και με αυτή την ευκαιρία το μήνυμα ότι ως ΠΟΓΟ στεκόμαστε δίπλα σε όσες και όσους γίνονται θύματα ανάλογων συμπεριφορών είτε στο χώρο εργασίας είτε σε άλλου είδους συναναστροφή.

Καμιά ανοχή στους φασίστες! Καμία ανοχή στους σεξιστές!
Ούτε στη βουλή, Ούτε στη κοινωνία ούτε πουθενά!! ΠΟΥΘΕΝΑ!»

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.