Παπαδόπουλος: Θα αποφασίσει τελευταία στιγμή το ΔΗΚΟ για παράταση αναστολής των εκποιήσεων

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση ειδικού δικαστηρίου που θα εκδικάζει θέματα εκποιήσεων, εκτίμησε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση παρά το ότι είχε υποσχεθεί στην ΕΔΕΚ για να ψηφίσει τους προϋπολογισμούς ότι θα προχωρούσε στη σύσταση του δικαστηρίου δεν το έπραξε. Τόνισε ότι το ΔΗΚΟ αναμένει από την κυβέρνηση να τηρήσει την υπόσχεση της. Ερωτηθείς τι θα πράξει το ΔΗΚΟ στην περίπτωση που μέχρι την Ολομέλεια αυτής της Πέμπτης δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη ο κος Παπαδόπουλος είπε ότι υπάρχει μόνο μια επιλογή, να ψηφιστεί η παράταση αναστολής των εκποιήσεων, παρόλο, που το κόμμα θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

Προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα αναπέμψει ξανά τον νόμο για τις εκποιήσεις αν η Ολομέλεια τον ψηφίσει. Τόνισε ότι υπάρχει μόνο μια επιλογή και για να προχωρήσει αυτή η πρόταση θα πρέπει να συνεργαστεί η κυβέρνηση με τη βουλή. Την ίδια στιγμή ερωτηθείς γιατί το κόμμα του ζήτησε την αναβολή της ψηφοφορίας για αναστολή των εκποιήσεων για άλλους τρεις μήνες στην Ολομέλεια της βουλής την περασμένη βδομάδα ο κος Παπαδόπουλος είπε ότι διαπιστώθηκαν ελλείψεις στο νόμο και πως ο πρόεδρος θα τον ανέπεμπε και πάλι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.