Παπαδούρης: Πάμε με μαθηματική ακρίβεια σε νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων

Με μαθηματική ακρίβεια, πάμε σε νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων τόνισε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε πως δεν είναι καιρός για θεωρίες και εκκλήσεις, αλλά για πράξεις προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο κ. Παπαδούρης σημείωσε ότι δυστυχώς νομοθετικά δε μπορούν να παρέμβουν στο θέμα των επιτοκίων και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων.

Όπως είπε. κάποιοι εθελοτυφλούν και άλλοι διαλέγουν να βλέπουν τα προβλήματα.

Επίσης σημείωσε ότι λόγω της αύξησης των επιτοκίων, έχει εξαφανιστεί το πλαίσιο ασφαλείας του 30-35% που καθορίστηκε στη δανειακή σύμβαση.

Ανέφερε δε ότι για να θεωρηθεί ένα δάνειο μη εξυπηρετούμενο πρέπει να περάσουν τρεις μήνες μη εξυπηρέτησης, λέγοντας ότι αυτή την κατάσταση θα τη δούμε μπροστά μας τον επόμενο μήνα.

Ανέφερε επίσης ότι δεν τρέχουν στον απαιτούμενο βαθμό οι αναδιαρθρώσεις και προχωρούν οι πλειστηριασμοί που αγγίζουν ευάλωτες ομάδες.

Ακόμα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν αποδέχθηκε πως δανειολήπτες είχαν πραγματικό πρόβλημα να αποπληρώσουν το δάνειό τους και τους θεωρούσε στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy