Για το θέμα του Μακαρείου μίλησε ο γνωστός νομικός και μέλος του ΔΣ της Ομόνοιας, Μιχάλης Παπαπέτρου.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 95,0:

«Ο ΚΟΑ είναι ένας δημόσιος οργανισμός που πρέπει να λειτουργεί με τους κανόνες της διαφάνειας. Από τον Φεβρουάριο του 2019 κάναμε αίτημα, και μετά από τρεις μήνες και αφού τους τονίσαμε ότι θα κάναμε έργα αξίας 400-500 χιλιάδων ευρώ για δημόσιο στάδιο, και χθες μας είπαν ότι μπορούν να μας δώσουν το γήπεδο αλλά πρέπει να κάνουμε μια σειρά από βελτιωτικά έργα που ζητά η Αστυνομία. Τις θέσεις της Αστυνομίας τις γνώριζε ο ΚΟΑ από το 2018 και ουσιαστικά μας κορόιδευαν για μήνες. Μιλάμε για έργα εκατομμυρίων. Υπήρχε σκοπιμότητα από τον ΚΟΑ που το γνώριζε εκ των υστέρων τα προβλήματα και τα ποσά. Από την στιγμή που ισχύουν αυτά που λέει η Αστυνομία για ακαταλληλότητα τότε υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι και χρειάζεται να ληφθούν μέτρα και να κλείσει αμέσως το γήπεδο. Εμείς καταλάβαμε ότι είναι ακατάλληλο και ζητήσαμε να κατεδαφιστεί και να κτίσουμε νέο γήπεδο με την στήριξη του ΚΟΑ. Θα είναι δική τους ιδιοκτησία αλλά με δική μας διαχείριση, και να μπορούν να το χρησιμοποιούν και προσφυγικές ομάδες. Η Ομόνοια έχει και την θέληση και τις δυνάμεις να επιστρέψουν εκεί που χρειάζεται. Με παιχνιδάκια δεν μπορούν να μας στριμώξουν…»

Για το ΓΣΠ: «Με τον ΓΣΠ έχουμε καταλήξει σε συμφωνία και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση στο μέλλον».

Σχετικά με την αποκλειστική χρήση του ΑΠΟΕΛ για το ΓΣΠ: «Αυτά δεν αφορούν την Ομόνοια. Έχουμε διαφορετικό προσανατολισμό, ούτε ζητήσαμε συνεργασία με το ΑΠΟΕΛ για να διαχειριστούμε το ΓΣΠ».

Για ιδιόκτητο γήπεδο: «Η Ομόνοια δουλεύει συστηματικά σε όλα τα πεδία αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον ΚΟΑ να αρνηθεί την γενναιόδωρη μας πρόταση».